Hund från regionen ska söka efter flickan

En hundpatrull från regionen ska delta i sökarbetet.
En hundpatrull från regionen ska delta i sökarbetet.

Sökandet efter den 17-åriga flicka som försvann i Uddevalla i förra veckan fortsätter. Nu skickas en hundpatrull från regionen till västkusten.

Östergötland 22 november 2019 10:30

– De har gjort en begäran om förstärkning. Vi åker i dag, säger Lars-Göran Samuelsson, processledare för polishundverksamheten i region öst, på fredagen.

Det handlar om en så kallad kriminalsökshund med specialkompetens för insatser som dessa.

– Kriminalsökshundar sätts sin för att hitta kroppar, likdelar, döda människor eller blod. Men även att söka efter drunknade eller människor som ligger under vatten, säger Lars-Göran Samuelsson.

Området som genomsöks präglas av just vattendrag. Polisen använder sig därför av särskilt utformade båtar i arbetet.

– Hunden kan då sitta i fören, säger Lars-Göran Samuelsson.

Att hundar från polisregion öst skickas till andra platser i landet – och även utomlands – vid större händelser är inte ovanligt. Man deltog till exempel i sökandet efter Kim Wall under sommaren 2017.

– Just de här specialsökshundarna är en regional resurs som används nationellt, och även internationellt, i dag, säger Lars-Göran Samuelsson.

Den man som sedan i tisdags har suttit anhållen i ärendet häktades på fredagseftermiddagen.

– Efter förhör med den misstänkta och med personer som allteftersom är intressanta i utredningen, samt utifrån omständigheter som framkommit i tekniska undersökningar, har jag beslutat att begära mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Caroline Fransson, förundersökningsledare och vice chefsåklagare, i en kommentar inför häktningsförhandlingen i Uddevalla tingsrätt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa