Här är S nya distriktsordförande och regionråd

Nu har S bestämt vem som tar över som regionråd efter Christoffer Bernsköld.

Anders Härnbro, Anna-Lena Sörenson och Kaisa Karro vid Socialdemokraternas distriktskongress.

Anders Härnbro, Anna-Lena Sörenson och Kaisa Karro vid Socialdemokraternas distriktskongress.

Foto: Pressbild

Östergötland2017-08-26 15:36

Under lördagen höll Socialdemokraterna sin distriktskongress i Norrköping och utsåg då en ny distriktsordförande. Det blev riksdagsledamoten och vice ordföranden i Socialutskottet Anna-Lena Sörenson som valdes.

– Jag är glad och stolt över att medlemmarna har visat mig sitt förtroende. För mig är drivkraften i mitt nya uppdrag att Sverige ska bli mer jämlikt, att fler ska få ta del av välståndet. För att det ska bli möjligt behöver Socialdemokraterna Östergötland skapa förtroende för vår politik bland östgötarna och välkomna fler medlemmar att hjälpa oss att driva igenom vår politik, säger Anna-Lena Sörenson i ett pressmeddelande.

Till ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden valdes Kaisa Karro.

Finspångsbon Anders Härnbro valdes till nytt regionråd efter Christoffer Bernsköld som har valt att sluta.

– Jag har erfarenhet av att jobba i Finspång och ser likheterna för kommun och region i utmaningarna att lyckas med kompetensförsörjningen. Jag tror lösningen ligger i samordning och samverkan och mitt uppdrag kommer att handla om att se till att olika aktörer drar åt samma håll, säger Anders Härnbro i pressmeddelandet.

Anders Härnbro var fram tills i måndags ordförande för kommunstyrelsen i Finspång. Han hade då haft den posten i sex år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!