Hänt i dag: Här är de viktigaste nyheterna

Döda vildsvin i Stångån, vapen i en bil, kritik mot ett Norrköpingsgymnasium, och lottning om vilka elever som får gå i populära skolor. Här är några av onsdagens händelser i länet och landet.

Foto:

ÖSTERGÖTLAND2017-04-19 21:43

LOKALT

Tre vuxna vildsvin och tolv kultingar hittades döda och flytande i Stångån i Linköping. "Jag såg ett par stora grisar som låg och flöt i vattnet" berättar upphittaren Sven Jönsson som sedan fick syn på ännu fler vildsvin i vattnet.

På onsdagskvällen stoppade Linköpingspolisen fyra män i en bil i innerstan och upptäckte misstänkt drograttfylla och vapen.

Rimforsa får en ny skola – i de gamla lokalerna. Beslutet togs på onsdagen och räkningen lär gå på 124 miljoner kronor.

Ett Norrköpingsgymnasium får anmärkning av Skolinspektionen, bland annat för att kränkande särbehandling av elever inte har anmälts ordentligt. En tolkningsfråga, tycker skolans rektor.

På onsdagen berättade vittnen till E4-olyckan om hur en häst formligen flög ut ur hästtransporten, och voltade tio gånger på vägbanan. Om någon kommit körande bakom hade det blivit blodbad, konstaterar vittnena.

INRIKES

Barnmorskan gick till jobbet på BB-avdelningen, med kikhosta. Nu måste 67 spädbarn behandlas.

Populära skolor ska få lotta vilka elever som ska få börja. Det föreslår regeringens skolkommission imorgon torsdag, enligt Tidningarnas Telegrambyrås källor. Lottningen ska vara ett sätt att motverka segregation i skolorna. Och det kommer fler förslag.

"Skara-kannibalen" ville bli frigiven från sin rättspsykiatriska vård men på onsdagen sa även kammarrätten nej. Mannen tycker att han är medicinskt färdigbehandlad medan myndigheter ser risk för återfall. Mannen dömdes 2010 för att ha dödat, styckat och ätit av sin sambos kropp.

UTRIKES

I Kongo-Kinshasa har 17 nya massgravar upptäckts. Nu har totalt 40 massgravar funnits. Förra månaden mördades den svenska FN-experten Zaida Catalán och hennes amerikanska kollega och deras kongolesiske tolk i regionen.

Två män har häktats i Köpenhamn, misstänkta för grov misshandel av en svensk man som är död. Svensken hittades drunknad i en kanal i Köpenhamn under påskhelgen.

SPORT

Nu är det klart – Chad Billins återvänder till Linköping HC. Han har skrivit tvåårskontrakt. "Känns väldigt bra att spela inför fansen", säger Billins till klubbens hemsida.

Fem ryska friidrottare erkänner att de har dopat sig. Nu hoppas det ryska friidrottsförbundet att erkännandet ska göra så att de får börja tävla internationellt igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!