Vinner pris som årets Hagdahlskock: "Otroligt stolt"

Oliver Kördel tar hem utmärkelsen Årets Hagdahlskock. "Jag älskar en fullsatt matsal där måltiden och det sociala står i fokus", säger han.

Oliver Kördel som driver restaurangen Gin i Norrköping.

Oliver Kördel som driver restaurangen Gin i Norrköping.

Foto: Peter Holgersson

Östergötland2023-01-26 14:48

Oliver Kördel driver tillsammans med Östgöta Kök restaurangen Gin i Norrköping. Nu har han fått utmärkelsen som årets Hagdahlskock med motiveringen: ”För ett skickligt förädlande av östgötska råvaror, som väckt uppmärksamhet både i och utanför Östergötland.”

Kocken är född och uppvuxen i Norrköping, och för sju år sedan flyttade han tillbaka till hemstaden för att börja jobba hos Karin Elebring och Thomas Hallgren på Östgöta Kök i Norrköping.

– Det var Thomas som föreslog att vi skulle öppna en ny restaurang som skulle bli koncernens flaggskepp. Konceptet skulle vara menyer med fyra eller sex rätter och mat gjord på svenska och lokala råvaror, men med starka influenser av det franska och nordiska köket, säger Oliver Kördel i ett uttalande.

Gin öppnade i oktober 2016 och har av den prestigefyllda restaurangguiden White Guide fått högst betyg av samtliga restauranger i Östergötland. Numera klassificeras restaurangen som "mästarklass".

– Den rankingen har vi behållit under åren vi funnits och vi har även klättrat upp bland de 35 bästa restaurangerna i Sverige, det är jag otroligt stolt över. De två stora drivkrafterna i mig är att jag aldrig slutar att utvecklas som kock och den direkta responsen från gästerna. Jag älskar en fullsatt matsal där måltiden och det sociala står i fokus, säger Oliver Kördel.

Priser på 10 000 kronor delas ut den 6 februari i Läkarsällskapets hus på Klostergatan i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!