Motorvägarna blir klara lagom till midsommar

Asfalteringsarbetena på E4 och E22 blir klara lagom till midsommar. Men inne i Linköping kan det bli problem för semestertrafikanterna.

Årets asfaltsjobb på länets två största vägar, E4 och E22, blir klara lagom till midsommar.

Årets asfaltsjobb på länets två största vägar, E4 och E22, blir klara lagom till midsommar.

Foto: Magnus Andersson/TT

Östergötland2024-06-14 17:00

Asfaltsläggarna jobbar fortfarande för fullt på länets två största vägar. Men snart är de klara för i år.

– På E4 återstår det en kilometer, närmast gränsen till Jönköpings län. Den blir färdig på tisdag eller onsdag, berättar Tobias Berzelius, projektledare på Trafikverket.

På E22 har långa sträckor asfalterats i år, men även där är det snart klart.

– På E22 är det rätt besvärligt att asfaltera eftersom det är 2+1-väg. Men det sista görs på måndag, så det är klart i god till midsommar och industrisemestern, säger Berzelius.

På gamla E4 mellan Kåparp och Vikingstad pågår just nu arbeten kvälls- och nattetid, 18–06. Också de bli färdiga till midsommar. 

Men på ett annat håll i Linköping får man räkna med köer veckan efter midsommar. Det gäller väg 35 mellan Hackefors och Braskens bro.

– Det är nattjobb som gäller där också, men det kan bli besvärligt i morgon- och kvällstrafiken, befarar Tobias Berzelius.

Vecka 28 ska väg 674 asfalteras sträckan Valla–Skedevi. Annars gör asfaltsarbetarna uppehåll under industrisemestern, v27–31.

– Vecka 32 drar vi i gång igen, men det är ännu lite oklart vad vi börjar med. Det kan bli riksväg 51 och det är ett arbete som kommer att påverka många människor, säger Tobias Berzelius.

På riksväg 51 är det sträckorna Kolstad–Finspång och Skönnarbo–länsgränsen som ska asfalteras i år.

Trafikverket uppmanar trafikanterna att läsa de informationsskyltar som sätts upp ett par veckor innan vägarbetena startar.

undefined
Veckan efter midsommar ska riksväg 35 asfalteras från Hackeforsrondellen (bilden) till Braskens bro.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!