Fri surf på sjukhus och vårdcentraler

Nu öppnar region Östergötland sitt gästnätverk. Det ska bli lättare att surfa på akutmottagningen och vårdcentralen.

Foto: Bänkt Olsson

Östergötland2017-06-02 21:20

Region Östergötlands gästnätverk kommer att finnas i alla lokaler där regionen har verksamhet, där det finns antenner för trådlöst nätverk. Det gör det lättare att surfa med en egen telefon, läsplatta eller dator. Tidigare har besökare och patienter fått be personalen om en kod, men den tiden är nu förbi.

– Det här är en förbättring av det gästnätverk som vi tidigare har haft och kommer att spara tid för regionens medarbetare som inte längre behöver skriva ut koder, säger Bo Dalskog, projektledare på medicinsk teknik och IT, Centrum för verksamhetsstöd och utveckling, Region Östergötland.

Nätverket har redan varit igång under en tid för att se till att allt fungerar som det ska.

– Vi har testat detta sedan i februari och har som mest haft 1500 samtidiga användare, berättar Bo Dalskog.

Även med den mängden användare fungerade nätverket stabilt. Så medan du väntar på akutmottagningen kan du kolla på youtubeklipp där andra slår sig, lyssna på en podcast eller rent av ställa din egen diagnos i kön på vårdcentralen.

Även om Region Östergötland nu öppnar sitt nätverk så finns det fortfarande utrustning som kan vara känslig för störningar från trådlös utrustning. Därför gäller det att respektera och följa den skyltning som finns på länets vårdinrättningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!