Försökte preja bil av motorvägen

Den 42-årige mannen försökte i hög hastighet preja en bil av motorvägen. Nu har han fått sin dom.

Foto: Martina Holmberg/TT

Östergötland2019-09-03 09:30

Händelsen inträffade den 25 oktober förra året på E4 i södergående riktning genom Östergötland. I förhör har brottsoffret berättat att han var på väg att köra om tre långtradare.

Plötsligt märkte mannen att en bil närmade sig i hög hastighet bakifrån.

Mannen noterade även att den bakomvarande bilen blinkade med helljusen. Brottsoffret valde i detta läge att trycka lätt på bromspedalen för att få bromsljusen att lysa som en varning.

Detta fick stora konsekvenser. Den 42-årige föraren i den bakomvarande bilen blev synnerligen upprörd. Han körde om den framförvarande bilen och började preja bilen av motorvägen. Mannen tvingades köra ut i vägrenen för att undvika en kollision. 42-åringen körde in framför mannens bil och bromsade. Mannen lyckades hålla bilen på vägen och började åter accelerera. 42-åringen hade dock inte lugnat ner sig. Han körde ännu en gång om mannens bil och bromsade. Mannen kände sig tvingad att stanna.

42-åringen rusade ut ur bilen, slet upp bildörren och började slå mot mannen som satt fastspänd i förarsätet. Mannen hävdar att han träffades av mellan fem och sju slag på överarmen.

Enligt mannen ska 42-åringen ha varit så arg att han ”tuggade fradga". 42-åringen drog igen den andra mannens bildörr så hårt att inredningen på dörren släppte. Sedan åkte han från platsen.

42-åringen har nu dömts för grov vårdslöshet i trafik och misshandel. Straffet blev villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!