Han är aktuell i tjeckiska storfilmen: "Glad och stolt"

För mer än två år sedan medverkade Magnus Samuelsson i Tjeckiens största filmproduktion någonsin. Nu, under 2022, ska slutresultatet inta världens biodukar.

Magnus Samuelsson, som i slutet av 1990-talet var världens starkaste man, är nu högaktuell i den tjeckiska filmen "Medieval". Under 2022 är premiären planerad.

Magnus Samuelsson, som i slutet av 1990-talet var världens starkaste man, är nu högaktuell i den tjeckiska filmen "Medieval". Under 2022 är premiären planerad.

Foto: Dennis Petersson

Östergötland2022-01-14 21:00

Michael Caine, Ben Foster, Sophie Lowe och Matthew Goode. Det är några av de allra mest välkända skådespelarna som dramatiserar den tjeckiska fältherren Jan Žižkas liv i filmen "Medieval". Inspelningen av filmen har varit klar länge men först nu närmar sig produktionen en biopremiär.

– Varje land har sina historiska personer och Tjeckien har Jan Žižka. Han startade revolutionen mot den katolska kyrkan och har fått väldigt stor plats i landets historia. Jag spelar en av hans män så jag har inte huvudrollen precis, men är med och grejar lite, sa Magnus Samuelsson, i en tidigare intervju med oss, nyss hemkommen från filminspelningen.

Samuelsson, från Tidersrum utanför Kisa, spelar den nordiska legoknekten Lars. Rollen är en i raden av skådespelarinsatser de senaste åren.

Hur skulle du ranka den här medverkan?

– Det är väldigt svårt att säga när jag inte vet vad de valde att göra med materialet. Det jag vet är att jag har varit med och spelat in en hel del saker som jag är väldigt glad och stolt över, svarar Samuelsson.

– Det ska bli väldigt spännande att få se vad det blev av allting, fortsätter han.

En av Samuelssons tyngsta meriter hittills är rollen som den lojala krigaren Clapa i tv-serien "The Last Kingdom". Nu, långt efter själva inspelningen av "Medieval", adderar han alltså ytterligare en roll till meritlistan.

– Det är väl rimligt att anta att covid-19 inte har påskyndat processen att komma hit, konstaterar Samuelsson.

Karta: Tidersrum, Kinda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!