De platsar i White Guide

14 östgötska restauranger tar plats i White Guide 2017. Tre av dem är nya; GIN i Norrköping, Pappa Grappa i Linköping samt Munkklostret i Vadstena.

Arkivbild

Arkivbild

Foto: MAJA SUSLIN

Östergötland2017-01-30 21:00

I Sverige har restaurangguiden getts ut sedan 2005. Varje år testas och bedöms runt 800 restauranger, varav 600 får en plats i guiden. I år är det 80 nya restauranger.

I Östergötland finns det 14 restauranger som platsar, tre är nya; GIN (Norrköping) Pappa Grappa (Linköping) och Munkklostret (Vadstena).

2016 förändrades bedömningskriterierna och dessa gäller även i år – därmed premieras kvalitet och nyskapande, liksom hållbarhetstänkande. Men rakt igenom alla bedömningsområden har personlighet, enligt White Guide, kommit att bli viktigare: särart i matlagningen, tydlig idé i dryckeskonceptet, serviceupplägg med karaktär och givetvis en personlig miljö och unik stämning.

White Guide kan konstatera att kvaliteten på årets urval av krogar är högre än någonsin tidigare. Dessvärre ökar då risken för att restauranger som inte hängt med i kvalitetsutvecklingen hamnar utanför de 600

som får plats – eller rör sig nedåt i placeringsordningen. Med andra ord: de krogar som nu inte finns med behöver inte ha blivit sämre, konkurrensen har blivit hårdare.

Den 9 februari avslöjas vilka restauranger som nominerats till priserna. Den 6 mars på Svenska Mässan avslöjas slutligen alla vinnare, samt poäng och klassificeringar för alla restauranger.

Med på listan:

De Klomp, Linköping.

Enoteket, Norrköping

GIN, Norrköping (ny).

Restaurang Hörnet, Vadstena

Johannes Kök, Linköping

Restaurang Munkklostret, Vadstena (comeback)

Ombergs Turisthotell, Ödeshög

Restaurang Pappa Grappa, Linköping (ny)

Restaurang Pappa Grappa, Norrköping

ShinNori, Linköping

Storan Restaurang Linköping

Stångs Magasin, Linköping

The Lamp Restaurant, Norrköping

Verandan vid ån (tidigare Modmed), Linköping

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!