Därför syns en italiensk polisbil i Östergötland

Har du sett en italiensk polisbil åka runt på gatorna i Östergötland och blivit förvirrad? Då är du inte ensam. Det blev svenska polisen också. Här är förklaringen varför den italienska polis-Lamborghinin åker runt i Sverige.

Italiensk polisbil av märket Lamborghini i Norrköping under måndagen. Polisen på bilden heter Viktor.

Italiensk polisbil av märket Lamborghini i Norrköping under måndagen. Polisen på bilden heter Viktor.

Foto: Hans Stigsson

Östergötland2024-06-25 16:01

Ja, det är faktiskt en riktig italiensk polisbil som kör runt på gatorna. En Lamborghini Urus från den nationella italienska polisen.

Den har synts till både under måndagen och tisdagen i Norrköping. Även i Stockholm har folk sett den under tisdagen.

Det var länge okänt varför den var här. Till och med svenska polisen var förvirrad till en början. Så förvirrade att de stannade den italienska polisbilen i Södertälje i förmiddags, enligt Aftonbladet.

– Det visade sig att de hade tillstånd och pratade, det var inget mer konstigt med det. Men de gjorde en kontroll på den italienska bilen och de passagerarna som var däri, säger Rebecca Landberg, Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

Förklaringen:

Den italienska polisen genomför just nu en turné för att marknadsföra en äventyrlig resa för barn med funktionsvariation, rapporterar Aftonbladet.

– Det är någon slags välgörenhet, säger Buster Mirow på polisens nationella mediecenter, till Aftonbladet.

Det ska röra sig om två poliser och en polisbil som befinner sig i Sverige. Poliserna är uniformerade, men inte beväpnade.

Slutdestinationen för turnén är Nordkap i Nordnorge. Utöver Sverige passerar den italienska polisen bland annat Österrike, Danmark och Finland.              

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!