Corren i nytt samarbete för att få in fler i arbete

Corren och organisationen Fin dag inleder ett nytt samarbete med målet att få in fler människor i arbete. Och som en del i det instiftar vi det nya Tillsammans-priset.

Anders Björck under Fin dag-evenemanget i Skäggetorp 2019.

Anders Björck under Fin dag-evenemanget i Skäggetorp 2019.

Foto: Ulrik Svedin

Östergötland2023-02-21 14:00

Tillsammans-priset ska gå till en aktör som främjat integration och mångfald i Correns område.

Nu vill vi ha hjälp av er läsare med att nominera vem ni tycker ska få det första priset 2023. Priset kommer att delas ut på Fin dags arrangemang 29 mars i Cupolen i Linköping. 

Fin dag startade sin verksamhet 2019 och beskrivs så här på findag.se: 

Fin dag är ett regionalt arrangemang och en lokal mötesplats för att inkludera fler som står utanför arbetsmarknaden och underlätta kommunikationen mellan arbetsgivare och arbetssökande. Syftet är att engagera och inkludera och få fler att komma in i arbetslivet fortare samt att skapa en attraktiv lättillgänglig fysisk mötesplats i syfte att underlätta för företag och organisationer att möta personer som vill ha jobb och egenförsörjning.

Fin dags initiativtagare Anders Björck om samarbetet med Corren:

– Det är mycket viktigt eftersom vi vill skapa en öppen demokratisk mötesplats för fria samtal och möjligheter att skapa matchningar och fler arbetstillfällen. Jag är övertygad om att integration och inkludering sker lokalt och mellan människor, och att vi med detta nyinstiftade pris kan lyfta fler förebilder inom mångfald och integration.

De som nomineras till Tillsammans-priset ska alltså ha verkat i Correns område dit vi räknar Linköping, Mjölby, Motala, Vadstena, Boxholm, Ödeshög, Åtvidaberg, Ydre och Kinda.

Nominera din favorit till mejlen christer.kustvik@corren.se.

Christer Kustvik, chefredaktör

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!