Beskedet: Ytterligare tre smittade har avlidit i länet

Region Östergötland uppgav på måndagen att ytterligare tre personer med bekräftad covid-19 har avlidit – och antalet smittade personer som är i behov av sjukhusvård är fortsatt nära rekordnoteringen från april.

Östergötland 4 januari 2021 12:37

Ja, pandemin vägrar att släppa sitt grepp om länet. På måndagen meddelade regionen att ytterligare 97 personer har testat positivt för covid-19. Sedan utbrottet började har därmed 14 479 personer bekräftats smittade i länet. Mörkertalet antas dock vara stort.

Antalet smittade som är i behov av sjukhusvård ligger på en fortsatt stabil hög nivå. På måndagen vårdades 126 covid-19-patienter på länets tre sjukhus, varav 20 inom intensivvården. Det är nära de nivåer som sågs under första vågen. Som mest vårdades 135 smittade patienter den 6 april.

På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades på måndagen 62 smittade på vårdavdelning och 15 på iva. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdades 35 på vårdavdelning och fem på intensivvårdsavdelningen. På lasarettet i Motala vårdades nio smittade patienter. 

Region Östergötland skrev på måndagen upp dödstalet, från 391 till 394 personer. De tre personerna med bekräftad covid-19 avled under de senaste dagarna, men har först nu rapporterats in. Under den andra vågen har hittills 137 personer som haft den samhällsfarliga sjukdomen dött.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa