Beskedet: Ny högstasiffra på iva under andra vågen

21 patienter vårdades på länets intensivvårdsavdelningar på lördagen. Inte sedan mitten av maj har lika många smittade patienter krävt iva-vård.
21 patienter vårdades på länets intensivvårdsavdelningar på lördagen. Inte sedan mitten av maj har lika många smittade patienter krävt iva-vård.

På lördagen vårdades 21 smittade patienter på intensivvårdsavdelningar i länet– vilket är det högsta antalet hittills under den andra vågen.

Östergötland 12 december 2020 14:14

Tidigare i veckan var antalet patienter på intensivvårdsavdelningarna 20 som mest. På lördagen hade ytterligare en person fått läggas in enligt Region Östergötland.

13 av iva-patienterna vårdas på Universitetssjukhuset och åtta på Vrinnevisjukhuset, alltså 21 totalt. Det är det hittills största antalet under andra vågen. Inte sedan mitten av maj har lika många smittade patienter vårdats på intensivvårdsavdelningar i länet.

Samtidigt vårdades 69 bekräftat covid-19-smittade på vårdavdelningar. 90 patienter totalt alltså, vilket är en färre än på fredagen. På Universitetssjukhuset vårdades 43 smittade på vårdavdelning och 13 på iva. På Vrinnevisjukhuset vårdades 20 patienter på vårdavdelning och åtta på iva. På Lasarettet i Motala vårdades sex smittade personer. 

Under fredagen uppgav regionen att 10 553 personer hittills testat positivt för covid-19. På lördagen hade den siffran ökat till 10 701 – en ökning med 148 personer på ett dygn. På grund av regionens bristande testkapacitet är det dock svårt att dra några slutsatser om hur omfattande smittspridningen för närvarande är i länet. 

Region Östergötland meddelade också att ytterligare två personer med bekräftad covid-19 har avlidit. Sedan pandemin började har därmed 335 smittade personer avlidit i Östergötland. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa