Beskedet: Inga nya dödsfall i Östergötland

Enligt Region Östergötland har inga personer med konstaterad covid-19-smitta rapporterats avlidna i länet det senaste dygnet.

På länets sjukhus vårdades på torsdagen totalt 32 personer (24 på vårdavdelning och 8 på intensiven). Ungefär så har situationen varit även tidigare i veckan.

På länets sjukhus vårdades på torsdagen totalt 32 personer (24 på vårdavdelning och 8 på intensiven). Ungefär så har situationen varit även tidigare i veckan.

Foto: Mikael Fritzon / TT

Östergötland2020-06-25 12:54

Det totala dödstalet är därmed fortfarande 230 personer enligt den statistik som presenterades på torsdagseftermiddagen.

Där kan man också se att sammanlagt 32 personer med bekräftad covid-19-smitta vårdades på länets sjukhus under torsdagen. 24 av patienterna fanns på vårdavdelning medan 8 fick intensivvård.

Tittar man på siffrorna för respektive sjukhus ser det ut så här: I Linköping på Universitetssjukhuset vårdades 14 personer på vårdavdelning och 4 intensivvårdsavdelning. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping fanns 9 patienter på vårdavdelning och 4 på intensiven. På Lasarettet i Motala vårdades en person på vårdavdelning.

Sammanlagt har 661 patienter med konstaterad covid-19 skrivits ut från länets sjukhus och totalt 3 148 personer har testat positivt för viruset sedan utbrottet i våras.

På grund av förra helgens midsommarfirande befarar Region Östergötland att det kommer att bli fler positiva testresultat och att antalet patienter på sjukhusen kan öka de kommande veckorna.

– Men att säga något om hur midsommaren och firandet där kan ha påverkat smittspridningen vet vi inte förrän nästa vecka, eller kanske inte förrän veckan därpå. Det är alltid en eftersläpning med en eller två veckor, sa Region Östergötlands sjukvårdsledare Ninnie Borendal Wodlin på onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!