Beskedet från regionen: Ytterligare sex har avlidit

Totalt sedan utbrottet i våras har nu 315 personer med bekräftad covid-19 avlidit.
Totalt sedan utbrottet i våras har nu 315 personer med bekräftad covid-19 avlidit.

Ytterligare sex personer med bekräftad covid-19 har avlidit i länet. Det meddelar Region Östergötland på fredagseftermiddagen.

Östergötland 4 december 2020 12:29

På torsdagen uppgav regionen att 309 smittade personer avlidit sedan utbrottet började. På fredagen hade antalet döda ökat till 315 – en ökning med sex avlidna. Dödsfallen kan dock ha inträffat på olika dagar men först nu rapporterats till regionen.

Samtidigt har antalet smittade personer som är i behov av sjukhusvård minskat något – både när det gäller patienter på vårdavdelning och inom intensivvården. På torsdagen vårdades 92 smittade på sjukhus, varav 20 på iva. Under fredagen vårdades 83 smittade på sjukhus, varav 19 på intensivvårdsavdelningarna.

På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades på fredagen 29 smittade på vårdavdelning och tolv på iva. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdades 29 smittade på vårdavdelning och sju på intensiven. På lasarettet i Motala vårdades sex covid-19-patienter på vårdavdelning.

På torsdagen uppgick antalet konstaterat smittade i länet till 9 548 personer. På fredagen hade den siffran ökat till 9 638 – en ökning med 90 personer på ett dygn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa