Beskedet: Två avlidna – och ytterligare 169 smittade

Region Östergötland meddelade på fredagen att ytterligare två personer med bekräftad covid-19 har avlidit. Antalet dödsfall i länet sedan utbrottet är därmed 264.
Region Östergötland meddelade på fredagen att ytterligare två personer med bekräftad covid-19 har avlidit. Antalet dödsfall i länet sedan utbrottet är därmed 264.

Ytterligare 169 personer har testat positivt för covid-19 i länet. Och 60 patienter vårdas nu på sjukhus. Det rapporterade Region Östergötland på fredagen.

Östergötland 6 november 2020 12:29

De senaste siffrorna presenterades på eftermiddagen och visar att sammanlagt 6 451 personer har konstaterats smittade, vilket är 169 fler jämfört med torsdagens rapport.

Statistiken visar också att ytterligare elva personer kräver sjukhusvård. Totalt vårdades 60 personer med bekräftad covid-19-smitta på länets sjukhus under fredagen. Det är nästan en fördubbling på en vecka. Förra fredagen (den 30 oktober) rapporterades 31 inneliggande patienter.

52 av de 60 patienterna fanns på vårdavdelning medan åtta fick intensivvård, vilket innebär ytterligare en person på iva jämfört med torsdagen.

Så här såg fredagens siffror ut för respektive sjukhus: På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades 26 personer på vårdavdelning och fyra fick intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping fanns 20 patienter på vårdavdelning och fyra på intensiven. På Lasarettet i Motala vårdades fyra personer på vårdavdelning.

Regionen meddelade på fredagen också att ytterligare två personer med bekräftad covid-19 har avlidit. Sedan utbrottet började har därmed 264 personer som haft sjukdomen avlidit.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa