Allt fler smittade behöver sjukhusvård i länet

På söndagen vårdades 83 personer på länets sjukhus – en ökning med sex personer på ett dygn.
På söndagen vårdades 83 personer på länets sjukhus – en ökning med sex personer på ett dygn.

Antalet covid-19-smittade som är i behov av sjukhusvård ökar snabbt i Östergötland. På söndagen vårdades sammanlagt 83 personer på länets sjukhus.

Östergötland 15 november 2020 13:15

Under lördagen uppgav Region Östergötland att sammanlagt 77 personer vårdades på sjukhus i länet. På söndagen hade antalet patienter stigit med ytterligare sex, alltså 83 totalt. Av dem krävde nio intensivvård, vilket var en färre jämfört med lördagens rapport.

Så här såg söndagens siffror ut för respektive sjukhus: På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades 38 personer på vårdavdelning och sju fick intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping fanns 28 patienter på vårdavdelning och två på intensiven. På Lasarettet i Motala vårdades åtta personer på vårdavdelning.

Under lördagen uppgick antalet bekräftat smittade i länet till 7 429. På söndagen hade antalet ökat till 7 485 – en ökning med 56 personer på ett dygn. Det kan låta lite om man jämför med den utveckling som har rapporterats den senaste tiden, men hur smittspridningen ser ut i länet är svårt att säga eftersom regionen inte längre kan testa alla som har symtom.  

Region Östergötland rapporterade inga nya dödsfall under söndagen. Sedan utbrottet började har därmed 272 smittade personer avlidit.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa