Alla restauranger och caféer föreslås stänga 20.30

Regeringen är oroad över smittspridningen under pågående sportlov och har nu infört strängare restriktioner i landet. Bland annat föreslås samtliga restauranger och caféer i landet stänga klockan 20.30 – oavsett om det serveras alkohol eller inte.

 Se sändningen i tv-spelaren nedan.

Se sändningen i tv-spelaren nedan.

Foto: Regeringen/TT

Östergötland2021-02-24 13:03

De beskeden gav statsminister Stefan Löfven vid en pressträff.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten bedömer att det behövs fler åtgärder för att få ned smittspridningen.

– Läget är allvarligt och vi har en högre smittspridning och den fortsätter att öka. Det finns en stor risk för en tredje våg, säger Löfven (S).

– Det finns en stor risk för en tredje våg.

Folkhälsomyndigheten får nu nya möjligheter att begränsa öppettider för restauranger och kaféer. Förslaget innebär att de ska stänga klockan 20.30, oavsett om de säljer alkohol eller inte.

Maxtaken för antalet besökare i affärer ska också skärpas.

– Efter ett år med det här viruset vet vi att avstånd behöver hållas. Det mest effektiva för att få ned viruset är att hålla avstånd, säger Löfven.

– Det är inte läge att slappna av. Det får inte förekomma trängsel på bensinmackar, i affärer inte någonstans över huvud taget.

Deltar i den digitala pressträffen gör: Statsminister Stefan Löfven (S), socialminister Lena Hallengren (S), utbildningsminister Anna Ekström (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!