3 000 bekräftat smittade i länet - inga nya dödsfall

Det senaste dygnet har inga personer med bekräftad covid-19 rapporterats avlidna i länet.

Över 3 000 personer har nu testat positivit för covid-19 i Östergötland.

Över 3 000 personer har nu testat positivit för covid-19 i Östergötland.

Foto: Cecilia Fabiano / TT

Östergötland2020-06-23 13:58

Enligt Region Östergötlands senaste statistik, som presenterades på tisdagseftermiddagen, är den totala dödssiffran därmed fortfarande 229.

Samtidigt vårdades på tisdagen sammanlagt 31 covid-19-smittade personer på länets sjukhus, ungefär lika många som de senaste dagarna. 23 av dem fanns på vårdavdelning och åtta fick intensivvård.

Tittar man på siffrorna för respektive sjukhus ser det ut så här: På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades på tisdagen nio personer på vårdavdelning medan fem fick intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping fanns fjorton patienter på vårdavdelning och tre på intensiven. Ingen vårdades för covid-19 på Lasarettet i Motala.

– Det kan vara tillfälliga upp- och nedgångar, men i stort håller vår prognos och vi är på väg åt rätt håll. Vi hoppas att det fortsätter så, sa Region Östergötlands sjukvårdsledare Ninnie Borendahl Wodlin när hon kommenterade situationen på måndagen.

Samtidigt överstiger nu antalet bekräftat smittade 3 000 för första gången sedan utbrottet i våras. Region Östergötland rapporterade på tisdagen att 3 015 personer har testat positivt för covid-19, och att 657 patienter har skrivits ut från länets sjukhus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!