Östgötarna äter en miljon julbord

I snitt äter vi östgötar 2,62 julbord per person och år.

STOCKHOLM 201112119
Mat på ett julbord. Köttbullar, prinskorv och Janssons frestelse.
Foto: Anders Wiklund / SCANPIX / Kod 10140

STOCKHOLM 201112119 Mat på ett julbord. Köttbullar, prinskorv och Janssons frestelse. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX / Kod 10140

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

ÖSTERGÖTLAND 2012-12-18 11:33

ICA har gjort statistik av våra matvanor i december. Stämmer statistiken innebär det att det äts drygt 1 134 832 julbord bara i vårt län. Snacka om skinkor!

Skinkan toppar listan med det viktigaste på julbordet, tätt följd av sill, köttbullar, julmust och prinskorv.

Brödinstitutet har nappat och gjort sin egen statistik. Där påstås att skinkmackan ger den bästa julstämningen. Institutet fastslår också att kvinnor gillar skinkmackor mer än män.

Ica nöjer sig inte med det vi absolut vill ha kvar på julbordet utan presenterar också vad vi helst slipper i helgen. Pasta toppar listan med 46 procent, mer förvånande kanske att hela 54 procent kan tänka sig pasta mellan julkorv och köttbullar. Lutfisken avstår gärna 37 procent medan 35 procent kan undvara dopp i grytan. Var fjärde vill inte ha lamm på julbordet medan var femte helst vill slippa se ris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om