Tillverkaren Alimak har haft personal på plats efter olyckan i Sundbyberg. I ett pressmeddelande skriver de att det finns "en väsentlig avvikelse från installationsinstruktionerna”.
Alimak själva uppger att de inte installerat hissen. Det arbetet har utförts av ett annat företag.
"Utifrån de observationer som genomförts kan vi konstatera att två av de mastsektioner som ska hålla hissen på plats inte har varit ihopbultade, vilket kan vara orsaken till att hisskorgen föll ner till marken. Detta är en väsentlig avvikelse från installationsinstruktionerna", skriver Alimak.
Strax efter lunch på onsdagen meddelade åklagaren i ärendet att förundersökningen utvidgas.
"De nya brottsmisstankarna handlar om två personer som undgick att följa med hissen i fallet", säger senior åklagare Gunnar Jonasson i ett pressmeddelande.
Sedan tidigare finns fem fall av arbetsmiljöbrott, grovt brott i förundersökningen.
I pressmeddelandet säger Johansson vidare att han inte vill spekulera om orsaken till olyckan förrän utredningen är klar.
Under onsdagen har även särskild personal kallats in för att identifiera de omkomna efter olyckan i Sundbyberg i måndags, rapporterar Sveriges Radio.
– Man vet säkert sannolikt ungefär vilka fem det här är. Men om de har väldigt svåra skador i ansiktet då är det svårt att säga vem som är vem, säger Johanna Loisel, överläkare på Rättsmedicinalverket till radion.
Rättsmedicinalverket kommer att göra en så kallad katastrofidentifiering, enligt SR. Aftonbladet rapporterar att gruppen som nu ska identifiera de omkomna i hissolyckan tidigare arbetat vid katastrofer som Estonia och tsunamin i Thailand.
Jimmy Blomqvist Larsson, pressekreterare på Rättsmedicinalverket, säger att flera experter ingår i den grupp på RMV som deltar i arbetat med att identifiera de förolyckade personerna. En av experterna arbetar med rättsgenetik på Rättsmedicinalverket i Linköping.
Det finns flera olika metoder att använda vid identifieringsarbetet. Identifiering baserat på tänder och dna är de vanligaste metoderna som Rättsmedicinalverket använder. Ibland används båda två för att skapa en heltäckande bild.
Exakt vad som hände vid olyckan i Sundbyberg är föremål för utredning. Fem personer omkom när en hiss vid en byggarbetsplats rasade från 20 meters höjd. De omkomna var anställda av en underentreprenör till huvudentreprenören Andersson Company. Hissen uppges ha varit inspekterad.
Fackförbundet Byggnads och Byggföretagen meddelar att de kommer att hålla en tyst minut på landets byggarbetsplatser på måndag klockan 9.30.