– Åtminstone mackor och kaffe, säger Peder Ejneberg, vi vill ju inget hellre. Vi hade ju en plan!
Tanken var att restaurangen skulle öppna till påsk och sen ha öppet alla helger i maj, och så varje dag i sommar. Nu får planerna skjutas fram lite.
I sommar blir det full fart. Det hoppas Anders och Peder fortfarande.
– Då blir det rusch, säger de. Bröllop och grillning, band som spelar och after work och pub.
– Sen ska vi ha jul- och påskbord och catering. Mycket mat från sjön. Vi är kockar båda två och har haft varsin restaurang i Vadstena.
Möblerna till Vätternskutan kom precis nu.
– Det ska bli så mysigt inne, lite pubkänsla. Vi vill ha öppet året runt, säger Peder Ejneberg som är i full färd med att skruva ihop småborden.
Han får hjälp av några grannar som tittar in och kollar hur det går.
– För länge sedan var det kolbod här, berättar en man. Det var Björn Hanell, clownen Vicke, som gjorde om till hamncafé, med en scen där köket är nu.
Nu har allt målats om och fixats, men mycket återstår ändå. Grillstugan ska ersättas, uteplatsen få en markis och vindskydd i glas. Nästa år byggs ett trädäck vid fyren uppe på berget, och staket så att gästerna inte ramlar ner.
Den tidigare turistbyrån görs om till våffel- och glasstuga och turistverksamheten flyttar in i Vätternskutan, med stuguthyrning.
Att det finns flera restauranger i närheten är bara bra, säger Anders Lindholm.
– Det är till Hästholmen man ska åka...