Kommundirektören slutar vid årsskiftet

Ingmar Unosson lämnar Ödeshögs kommun vid årsskiftet.
Ingmar Unosson lämnar Ödeshögs kommun vid årsskiftet.

Kommundirektör Ingmar Unosson lämnar Ödeshög och flyttar hem till Skåne. Han vill komma närmare familjen. Något nytt jobb har han inte än.

Ödeshögs kommun 30 september 2019 18:30

Och egentligen känner han sig inte riktigt färdig med kommundirektörsjobbet i Ödeshög.

– Det är med blandade känslor jag säger upp mig, säger han. Att lämna det här jobbet är den stora våndan. 

– Vi har diskuterat fram och tillbaka och försökt hitta ett sätt för mig att fortsätta i Ödeshög och samtidigt bo 35 mil bort – men det är ju omöjligt.

Flyttlasset går till Helsingborg. Något nytt jobb är inte klart vare sig för honom eller hustrun, som är sjuksköterska. Däremot har de skaffat en lägenhet.

– Jag har inte alls bestämt vad jag ska göra sedan, men jobb kommer att ordna sig. Det viktiga beslutet nu gällde att byta bostadsort. Vi vill båda komma närmare våra föräldrar och syskon.

Ingmar Unosson kommer ursprungligen från Båstad i nordvästra Skåne. Då var Helsingborg hans närmaste större stad. Hustrun kommer från Västsverige.

– Men vi har bott i Skåne i flera år tillsammans, och vår släkt finns numera där, både hennes och min, säger han.

Ingmar Unosson har jobbat tre år i Ödeshögs kommun, varav två som kommundirektör. 30 september lämnade han in sin avskedsansökan, och vid årsskiftet –  ungefär – gör han sin sista arbetsdag. 

– Kanske är det inte klart med efterträdare då, säger han. Rekryteringen kan ta lite tid och det är viktigt att det inte blir för bråttom. Antagligen blir det en tillförordnad kommundirektör under en övergångsperiod som jag kan lämna över till. 

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa