12-åring föll ner i brunn vid skola

En 12-årig flicka skadade sig på söndagen efter att ha fallit ner i en brunn vid Lysingskolan. Polisen misstänker att någon avlägsnat locket och täckt över öppningen med grenar.

Ödeshögs kommun 23 september 2019 13:30

Det var vid 19-tiden på söndagskvällen som polisen fick uppgifter om att en 12-årig flicka på något sätt ska ha klivit ner i en dagvattenbrunn som saknade lock vid parkeringen intill Lysingskolan. 

– Hålet till brunnen ska ha varit övertäckt med grenar som en fälla, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen Region Öst.

Enligt polisen ska flickan inte ha fallit ner helt i brunnen utan ha klarat sig undan med skrapsår. Efter händelsen upprättades en anmälan gällande framkallande av fara för annan.

– Nu gick det här ändå ganska bra, men någon skulle kunna ha fallit ner och skadat sig allvarligare.

Sent på söndagskvällen beslutade polisen att inte inleda någon förundersökning i fallet, då det inte fanns några synliga spår efter en gärningsperson.

– Brottet är allvarligt, men med de uppgifter som finns så är det svårt att driva ärendet framåt. Skulle det framkomma några ytterligare uppgifter så ser vi förstås över fallet igen.

Jouren för drift och underhåll på Ödeshögsbostäder, som ansvarar för kommunens gator, har efter händelsen varit på plats vid Lysingskolan för att se över säkerheten.

– Jag spärrade av platsen med koner på kvällen och gick sen och letade efter det försvunna brunnslocket med ficklampa i den närmaste omgivningen, berättar Torgny Konradsson, arbetsledare på Ödeshögsbostäder.

Men brunnslocket gick inte att hitta. Ett nytt galler monterades över brunnen på måndagsmorgonen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa