Misstänkte 19-åringen häktad för mord

19-åringen som misstänks för mordet i Ödeshög nekar till brott. Men på fredagen häktades han som på sannolika skäl misstänkt för mord och grov misshandel.

20 april 2018 13:11

Det var vid 19.30-tiden i onsdags som polisen fick larm om ett pågående bråk i en lägenhet i Ödeshög. En man i 50-årsåldern hittades död i lägenheten och ytterligare en man hade skador.

En 19-årig man kunde gripas av polisen i närheten av brottsplatsen och på fredagen ställdes han inför häktningsdomaren i Linköpings tingsrätt.

Domaren gick på kammaråklagare Elin Åkerbergs linje och förklarade 19-åringen häktad som på sannolika skäl misstänkt för mord och grov misshandel. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden.

– Brotten har begåtts i en lägenhet i Ödeshög och personerna som varit inblandade är bekanta med varandra, sade åklagaren efter förhandlingen.

Hon ville dock inte gå in på några närmare omständigheter kring det inträffade.

– Jag kan inte berätta så mycket om händelsen eftersom det bara är två dagar sedan det här hände. Men polisen arbetar intensivt med fallet

19-åringen, som under häktningsförhandlingen satt nedsjunken på en stol och intensivt tuggade på ett tuggummi, förklarade genom sin advokat, Karin Wålander, att han nekar till brott.

På åklagarens begäran gick tingsrätten med på att häkta 19-åringen för en tid av fyra veckor. Vanligen häktas en person för en period av två veckor.

– Han sitter häktad för allvarliga brott. Det behövs tid för att vi ska kunna förhöra personer som befann sig i närheten, sade Elin Åkerberg.

Hur ser du på bevisläget?

– Det är svårt att uttala sig om det så här tidigt i utredningen.

Åtal ska vara väckt senast den 18 maj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa