Fyra områden med sjöutsikt presenteras

Funderat på en utflykt till Ödeshög? Eller kanske rentav på att flytta dit? På lördag vill kommunen bli undersökt av både nuvarande och framtida invånare.

3 maj 2019 05:00

Fyra områden med sjöutsikt ska presenteras: Sväm, Kråkeryd och Öninge vid Vättern och Trehörna vid Trehörnasjön.

– Torget är samlingsplatsen där det finns möjlighet att få svar på många frågor, säger Rebecka Bäck som är samhällsbyggnadschef.

Där finns tjänstemän från kommunen som kan svara på frågor om bygglov, avlopp och om framtidsplaner. Ödeshögsbostäder kan berätta om byggprojekt och befintliga lägenheter och både mäklare, banker och fastighetsägare finns på plats.

Därtill passar räddningstjänsten på att visa sina brandbilar och en hoppborg välkomnar alla barn.

Men också ute i de olika områdena finns folk som kan berätta om platsen och hur planerna ser ut. I Öninge vid Vättern ska upp till 34 småhus byggas. Den forna campingplatsen blir ett av Ödeshögs nya bostadsområden och nu släpps nio byggklara tomter.

I Sväm erbjuds 21 tomter med planerad byggstart nästa år. Grillad korv utlovas till besökarna. Kråkeryd är det tredje nya området vid Vättern och där finns plats för 23 nya bostäder.

I Trehörna finns sjönära tomter, fem är kvar och redo för byggnation.

– Vi har märkt att fler och fler frågar om kommunens bostadsplaner, berättar Rebecka Bäck. Bodagen blir ett bra tillfälle att visa upp områdena och att kunna svara på alla frågor som besökarna har.

– Vi hoppas att Ödeshögsborna ska passa på att göra en utflykt, men också att vi ska locka till oss många utifrån som är nyfikna på Ödeshög.

Program och karta finns på kommunens hemsida, och här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanne Hasselqvist

Ämnen du kan följa