Stal på Apoteket – ska utvisas

Under loppet av två månader gjorde sig 40-åringen skyldig till tio stölder – bland annat i Ödeshög. Nu har en domstol beslutat att kvinnan ska utvisas efter avtjänat straff.

En 40-årig kvinna döms för en lång rad stölder, bland annat i Ödeshög. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.)

En 40-årig kvinna döms för en lång rad stölder, bland annat i Ödeshög. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.)

Foto: Jessica Gow/TT

Ödeshög2019-06-25 12:02

Den 4 mars i år besökte 40-åringen Apoteket på Skolgatan i Ödeshög. Kvinnan, som var i sällskap med flera andra personer, stal mängder av varor – bland annat naturläkemedel och hudkrämer.

Personalen på Apoteket upptäckte att det saknades varor efter att kvinnan lämnat butiken. De anställda kom fram till att det stulits varor till ett värde av 4 400 kronor den aktuella dagen. Södertörns tingsrätt, som nu har prövat bevisningen, anser dock endast att det är bevisat att kvinnan stal varor till ett värde som överstiger 1 000 kronor.

Stölden i Ödeshög var inte den enda som 40-åringen gjorde sig skyldig till under våren. Tingsrätten dömer henne bland annat för butiksstölder i Värnamo, Huddinge, Täby och Stockholm. Totalt döms kvinnan för sju fall av grov stöld och två fall av ringa stöld. Dessutom döms hon för grov stöld. Tillsammans med en okänd medgärningsman stal hon en plånbok från en kvinna som besökte en butik i Täby den 21 april. 40-åringen distraherade brottsoffret genom att ställa sig nära henne och ställa frågor till henne. Medgärningsmannen passade då på att stjäla plånboken.

Tingsrätten dömer 40-åringen till fängelse i åtta månader. Hon ska betala drygt 12 500 kronor i skadestånd till åtta drabbade. Domstolen beslutade även att kvinnan ska utvisas ur landet efter avtjänat straff. Hon förbjuds att återvända inom fem år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!