Tranchera hel kyckling, filea fisk, dekantera vin och blanda cocktails. Det är bara några av alla de prövningar som Frida måste vara rustad för inför kvalet till Nordiska mästerskapen i servering.
– De flesta tänker nog att servering bara går ut på att bära en tallrik, säger Frida.
Men riktigt så är det ju inte. I alla fall inte om man vill arbeta på de finare ställena, konstaterar hon. Karriären tog fart direkt när Frida gick ut Dackeskolans restaurang- och livsmedelslinje och nu arbetar hon på Ombergs turisthotell där hon får användning av sina kunskaper. Och sådana finns det gått om. Redan sista året på gymnasiet tog hon brons i Svenska mästerskapen i servering för unga och nu är det dags för nästa steg.
Vad är det som skiljer SM från NM?– För det första kommer tävlingen vara på engelska. Och sen förväntar sig domarna att man kan allt, det är helt enkelt en högre nivå.
Frida måste se till att träna på sina vinkunskaper och hon måste även vara beredd på att blanda drinkar och utföra dofttest. En av hennes lärare från Dackeskolan har fått tillstånd att coacha Frida i skolans lokaler. Allt måste sitta som en smäck. Frida berättar om hur en bra servitris ska vara, enligt hennes tycke.
– Man sätter alltid gästen i fokus och man ser till att vara flexibel och ha svar på alla frågor.
Restaurangyrket är snarare en livsstil än ett jobb och Frida arbetar nästan uteslutande kvällar och helgen, men det är inget som bekommer henne.
– Jag älskar mitt jobb och allt som har med restaurang att göra. Och när jag är hemma lagar jag även mycket mat.
Frida siktar mot stjärnorna men hon är inte intresserad av att arbeta i Stockholm eller i utlandet.
– Jag trivs bra här ute på landet och jag drömmer inte om att flytta någon annanstans.