Marken var i fara – nu räddas den

Johanna marken är räddad. 13 juli ska Ödeshög fyllas av knallar, tivoli och besökare – precis som vanligt, men nu på en lördag.

2004 var det trångt på Johanna Marken i Ödeshög.

2004 var det trångt på Johanna Marken i Ödeshög.

Foto: Jeppe Gustafsson

ÖDESHÖG2019-02-27 19:30

Jörgen Thorsell är en erfaren marknadsarrangör. På hans schema finns nu 20 olika marknader och festivaler över hela landet, från Byske i norr till just Ödeshög i söder.

Han räknar med hundra knallar och tivoli ska det också bli.

– Det är många knallar som har hört av sig och varit oroliga för att marknaden inte skulle bli av, berättar Jörgen Thorsell på LG-Marknader AB.

Han tror mycket på Ödeshög.

– Ja, absolut, säger han.

Johanna marken var definitivt i farozonen när Ödeshögskooperativet sa nej till att fortsätta som arrangör. Förra året var det 34 grader varmt och marknaden blev ingen succé.

Den allra första Johanna marken hölls 1991. 15 000–20 000 besökare brukade komma. Efter femton år i kommunal regi tog Ödeshögs IK över.För några år sedan återtog kommunen ansvaret tillsammans med Ödeshögskooperativet. De två sista åren skötte föreningen alltihop själv men sedan tog det stopp och det såg ut som om det inte skulle bli någon marknad alls i år.

– Det är jättepositivt att någon vill driva marknaden, någon som har erfarenhet och ser dess värde, säger kommunalrådet Annicki Oscarsson (KD).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!