Åtminstone är det den bedömningen som gäller för resten av valperioden. Det framgår av kyrkonämndens förvaltningsberättelse för år 2002.
"Verksamheten måste anpassas till den kyrkoavgift som gäller", heter det.
Denna anpassning går inte friktionsfritt. I barn- och ungdomsarbetet skedde en omorganisation under fjolåret så att totalt 2,5 tjänster bantades ner till 2,0. Linda Furman och Gunni Karlsson, som är de anställda medarbetarna i detta arbete, klagar över att de inte får tillräcklig tid med varje barn i sin gemensamma verksamhetsberättelse.
"Som synes har vi inte minskat antalet grupper, men det har inneburit att vi är ensamma i de flesta grupperna ... Detta är mycket påfrestande, man har ingen att dela ansvaret med."
Kyrkonämnden har dock inga planer på att personalmässigt förstärka barn- och ungdomssidan. Däremot är det tal om att till hösten försöka minska ensamarbetet i grupperna genom bland annat schemaändringar.
Ekonomiskt redovisar samfälligheten ett överskot för förra året på 319 034 kr, mycket tack vare en vakant prästtjänst under tio månader och omorganisationen inom barn- och ungdomsverksamheten.
200 000 kr av överskottet avsätts till renovering av Röks kyrka.
En annan förändring i Rök är att kyrkan och en intilliggande ekonomibyggnad ska anslutas till kommunalt vatten. Därmed blir det möjlighet att få dricksvatten ur rinnande kran inne i kyrkan.
Den möjligheten finns inte i dag utan det bärs dricksvatten från prästgården intill, en prästgård som dock ska säljas (efter att ha stått tom länge) och som nu finns hos mäklare.
Även om Rökborna inte gillat försäljningen, så var kyrko-fullmäktiges beslut i frågan enigt.