– Det visar på storstadens arrogans när det gamla nätet tas bort innan ett nytt fast fibernät finns på plats, säger han till Corren.
Han gör det några dagar efter att ha debatterat frågan i riksdagen med näringslivsminister Mikael Damberg (S). När Corren träffar honom har han just besökt några mjölbönder utanför Mjölby.
Magnus Oscarsson tycker att de som talar om ett allt mer delat Sverige mellan stad och land har rätt.
Oscarsson pekar på hur kollektivtrafiken på landsbygden försämras landet över, hur mjölkbönderna slås ut i allt snabbare takt, samt om hur klyftan mellan dem som har och inte har bredband kan betyda allt.
– Bor du på landsbygden får du skylla dig själv. Det är vad Telia säger till folk när de ta klipper av koppartråd med ADSL som utestänger många från bredband.
Bredband med ADSL är väl inte så bra?
– Det fungerar knackigt, men det fungerar i alla fall.
I interpellationsdebatten refererade Magnus Oscarsson till Olle Forsell, företagare och entreprenör i Norra Vi. Hans elände började när det fasta nätet togs bort.
– Om det inte löser sig snart för honom så är det kört. Han måste lägga ner sitt företag.
Telia avvecklar fast telefoni och bredbandsmöjligheter för 10 000 abonnenter i år, Ydre och Finspång är två kommuner i Östergötland som berörs. Nästa år blir avvecklingen ännu större.
Magnus Oscarsson påpekar att staten äger 37 procent av Telia och anser därför att staten måste tvinga Telia att agera på ett sätt så att ingenting klipps av förrän det finns rimliga alternativ.
Mikael Damberg tyckte att Magnus Oscarsson tog upp viktiga saker, men att han överdrev bekymren. Enligt Mikael Damberg har lika många människor tillgång till mobilt bredband som de haft av koppartråden och överföringshastigheten är i princip likadan.
Att det finns folk på landbygden som helt saknar både möjligheter till fibernätanslutning och mobiltäckning medgav statsrådet dock. Han framhöll att bredband via satellit kan vara en lösning som inte fanns för bara några år sedan.
– Telia har ett väldigt stort ansvar att vara väldigt tydlig med informationen och vägleda abonnenterna om vilka alternativ som finns på marknaden, sa Mikael Damberg.
Magnus Oscarsson har blivit en profilerad förespråkare för jordbruk och landsbygd. På tisdag är han i debattagen i riksdagen igen. Han vill veta hur regeringen tänker kring att självförsörjningsberedskapen i Sverige nu är nere under 50 procent.