Full framkomlighet på E4 efter krocken

Bärgningsarbetet efter trafikolyckan på E4 strax utanför Ödeshög drog ut på tiden. Strax före klockan 05 på tisdagen rådde full framkomlighet igen.

Ödeshög2018-11-05 17:46

Två lastbilar var inblandade i den omfattande trafikolyckan som inträffade vid 17.30-tiden på måndagen strax utanför Ödeshög. En lastbil hamnade över mitträcket och låg tvärs över vägen.

Vid 23-tiden på måndagen hade Thomas Johansson, insatsledare på platsen, just lämnat.

– Södergående fil är helt avstängd, i norrgående riktning är ett körfält öppet, sa han då.

Bärgningsarbetet inleddes vid 22-tiden.

– De räknar med att det ska ta mellan sex och sju timmar, sa Thomas Johansson.

De preliminära uppgifterna från Trafikverket att arbetet med bärgning och sanering skulle vara klart klockan 23.30 ändrades.

Ny beräknad sluttid blev först fyra på tisdagsmorgonen, sedan fem. Klockan 04.50 rådde också full framkomlighet på platsen i båda riktningar igen. Då hade trafiken letts om via väg 918 under hela natten.

Olyckan resulterade i långa köer, särskilt i inledningsfasen.

– När jag kom fram var jag tvungen att stänga av E4 helt och hållet, så då hade vi köbildning på sex, sju kilometer. Sedan har det varit köer hela kvällen, men inte i den omfattningen, säger Thomas Johansson vid 23-tiden.

Ingen av lastbilarna körde farligt gods utan ska ha varit lastade med tungt stål respektive vitvaror.

Enligt räddningschef Jörgen Nielsen, som blev inringd och var på plats vid 20-tiden, inträffade olyckan genom att en lastbilsförare, som färdades i södergående rikting, körde på en annan lastbil som stod parkerad längs sträckan.

– Den upptäcktes för sent, säger han.

Enligt räddningschefen ska båda chaufförerna må bra och ha klarat sig utan fysiska skador.

– Båda är helt oskadda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!