Vore jag tysk turist skulle det vara här jag bara måste stanna för att njuta av schwediche natur. Kanske vore det rent av just här jag velat få fel på bilen.
Kossorna i hagen, skogen på andra sidan ängen, det röda Bullerbyhuset på höjden, ladugården. Men vänta, det är ingen vanlig lada. Det står en röd skylt "AD Bilverkstad", och en rad bilar på Backagårdens gårdplan. Inne i byggnaden står en upphissad Nissan Kingcab och Kristian Ax håller på att greja med bromsarna. Jessica Ax kommer ut ur det lilla kontoret.
– Vi har aldrig upplevt det som ett problem att vi finns här, säger Jessica.
Det är 18 kilometer till Tranås, lite närmare till Ödeshög. Det kommer kunder från båda orterna, sen bor det faktiskt en del folk i och kring Boet som är närmaste tätort.
– Det kommer kunder till och med från Ydre. Så här sommartid stänger en del verkstäder, säger Kristian.
De kom hit till Backagården i Västantorp 2002. Båda är från trakten. Jessica berättar att hon som barn red förbi här tillsammans med en kompis och sa "här ska jag bo en gång" när hon såg Backagården. Kompisen hade ett annat favoritställe strax intill. När paret Ax köpte gården var det rätt igenväxt. Nu betar kor och hästar i hagarna.
Avsikten var att bedriva turridning (Jessica) och meka med fordon (Kristian). Till en början hade Kristian kvar sin anställning i Ödeshög, och mekade i ladugården. Jessica har en städfirma som hon nu håller på att avveckla för att koncentrera sig på verkstaden, där hon besiktigar bilar, prov- och varmkör vid sidan om det administrativa.
– Sedan tre år tillbaka jobbar jag heltid här och egentligen skulle vi kunna vara en till, säger Kristian, men menar att det är ett stort steg att anställa.
Verkstaden är nu ansluten till AD som är ett europeiskt nätverk av bilservice med egen distribution av delar. Medan vi står på gårdsplanen och pratar om korna och hästarna i hagen kommer Tommy Durefelt körande på uppfarten och lastar ut beställda reservdelar. Han kommer från AD-butiken i Tranås och får i sin tur delar från ett centrallager i Jönköping.
– Utan den här servicen skulle det inte gå. Det hade inte fungerat att själv åka och hämta delar någonstans, säger Kristian som får leveranser två gånger dagligen.
Varför väljer Ödeshögsbor och Tranåsbor att lämna bilen här?
– Det får du egentligen fråga dem om, men jag tror det handlar om personlig service, säger Kristian.
Jessica fyller i att kunden får direktkontakt med reparatören både före och efter utfört arbete.
– Det är egentligen inga nackdelar på landet. Det finns lånebil för dem som behöver. Dessutom har vi nära till skroten i Boet där det finns begagnade delar, säger hon.
Andra fördelar är att kunna disponera sin tid själv. Nästa vecka ska de ha lite semester, säger Jessica och tittar uppfordrande på Kristian.
– Fast jag har ju ett par saker jag måste göra, säger han.
Det kan vara svårt för en hantverkare att säga nej till jobb. Kunder kan dyka upp när som helst på dygnet och vilja ha hjälp. Till och med på midsommarafton.
– Det har hänt att vi stängt grinden ner vid vägen, men det hindrade inte några att komma upp och be om en dunk olja, säger Jessica med ett skratt.
På landet hjälper man varandra och man får ta nackdelarna med fördelarna. En solig dag i juli glömmer man snöslasket och plogningen.
På väg från Backagården låtsas jag vara tysk turist igen och njuter av landskapet.