Det visar en undersökning som Jonas Sandberg har gjort för Ödeshögs kommun i samarbete med Mälardalens högskola.
Drygt 96 procent svarade att de var nöjda med den hjälp som kommunen ger.
Det är mycket bra siffror jämfört med en undersökning som gjordes i hela Östergötland 1998.
Då låg siffrorna mellan 60 och 80 procent vid samma frågeställning.
Syftet med Jonas Sandbergs studie var att kartlägga den äld-re befolkningens hälsa och erfarenheter av den kommunala sjukvården i Ödeshögs kommun.
I studien ingår 146 personer som fick svara på en enkät i våras. Den totala svarsfrekvensen låg på 65 procent.
De äldre Ödeshögsbornas upplevelse av sin hälsa och annat som påverkar deras välbefinnande skiljer sig inte så mycket från andra öst- götars.
Liksom i andra kommuner ökar andelen personer över 80 år, samtidigt som allt fler bor kvar i sitt hem trots stigande ålder.
De flesta verkar trivas i sin tillvaro, i åldersgrupperna upp till 84 år svarar 100 procent att de känner sig trygga i sin boendemiljö, och av de över 85 år kände sig 97 procent trygga.
De äldre männen väljer i större utsträckning än kvinnorna att bo kvar i egen villa, medan kvinnorna är i majoritet när det gäller att bo i lägenhet.
23 procent uppger att de har problem med bostadens utformning. För det mesta handlar det om trappor inom- eller utomhus. 10 procent av dem har funderat på att flytta.
Omkring en fjärdedel är inte nöjda med sin ekonomi. I den kategorin finns en något större andel män, vilket kan tyckas motsägelsefullt eftersom det är kvinnorna som oftast har den lägre pensionen.
Dubbelt så många kvinnor som män anser att pengarna räcker gott och väl.
Urinvägsbesvär och allmän svaghet är de i särklass vanligaste sjukdomssymtomen.
Förutom hjärt- och kärlbe-svär är också yrsel ett vanligt problem, och 30 procent anger att de ofta eller alltid är rädda att ramla. 37 procent anger att de ofta eller alltid upplever värk.
Sammanlagt cirka 60 procent har svårigheter att läsa en dagstidning eller kan inte läsa den alls.
Vanligaste vårdgivare är hemtjänsten med 48 procent, vilket är sex procent mer än vad som gäller för Östergötlands län i stort.
Näst viktigaste vårdformen är sjukvården med distriktssköterskan som besöker 18 procent av dem som behövde någon slags hjälp.
Hembesöken kan hjälpa till att bryta den sociala isoleringen, och risken är stor att tiden för detta minskar när Sveriges kommuner måste spara, skriver Jonas Sandberg i en avslutande diskussion.
Likaså betonar han att de allra äldsta med stora vårdbehov är de som behöver prioriteras när det gäller vård och omsorg. Det som inte kommit med i studien men som engagerar Jonas Sandberg är de anhörigas roll.
-- De är ofta osynliga i vården men fyller en stor funktion och behöver mycket stöd i sin roll, säger Jonas Sandberg som forskar vidare på det ämnet.
Mycket talar för att morgondagens äldre med fler besparingar och högre utbildningsnivå inte kommer att finna sig på samma sätt i långa vårdköer och bristfälliga resurser.
Hur deras krav ska gå ihop med bristande samhällsresurser överlåter Jonas Sandberg åt beslutsfattarna att lösa.