Nyckelspelaren blir kvar i ÅFF

Viktige mittfältaren Jens Jakobsson, 26, blir kvar i Åtvidabergs FF. Bara formaliteter återstår.

14 december 2016 20:21

Corren har tidigare berättat att det mesta talar för att Jens Jakobsson, som värvades in i somras, spelar vidare i Kopparvallen. Förhandlingarna har inte gått i lås, men enligt vad Corren erfar är nu parterna överens om en fortsättning.

Bara några smådetaljer återstår att lösa.

Därmed är tre centrala och rutinerade mittfältare av klass klara. Förutom Jakobsson är det Björn Westerblad –  som vid sidan av det egna spelandet kommer att vara instruktör för klubbens akademi – samt nyförvärvet Fredrik Holster. Från den gångna säsongens trupp finns nu bara ett frågetecken: vänsterbacken Kevin Deeromram, som också tilldrar sig allsvenskt intresse.

Samtidigt fortgår jakten på ytterligare förstärkningar och beroende av vad som händer med Deeromram är tanken att värva minst en mittfältare och en forward.

– Jag har träffat ett antal spelare, men där är inget som är klart. Det gäller att ha många bollar i luften, säger Roar Hansen, ÅFF-managern.

En kvintett spelare kommer på torsdagen till Åtvidaberg för att visa upp sig på en eller två träningar. Det mest meriterade namnet kunde Corren berätta om redan i måndags: mittfältaren Adam Eriksson, som gjort några år med Gais i superettan och närmast kommer från Utsikten i division 1.

– Erfaren, spelskicklig och i bra ålder. Honom har jag bra koll på, säger Hansen.

Övriga testspelare, alla offensivt inriktade, är mer oprövade. Det handlar om Mohammad El-Kayed från IFK Malmö, Dijan Vukojevic från Assyriska Jönköping, Viktor Wernersson från Lund samt Zia Wakidi, som gjort en hel del poäng i danska ligan.

– Mohammed har jag träffat och pratat med. Jag ska inte påstå att jag har full koll på alla, men vi hade så klart inte tagit hit dem om vi inte trott att där skulle finnas något eller några guldkorn, säger Roar Hansen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!