Det är ett initiativ som tagits av magasinet Starta & Driva Företag, och Startup bar finns nu i bland annat Sundsvall, Stockholm, Jönköping, Göteborg och Malmö. Idén är att på ett modernt och avslappnat sätt skapa nya kontaktytor för att främja företagande och entreprenörskap.

Värd på plats i Linköping är entreprenören Anders Björck, som själv är mentor för unga företagare och som nyligen sålde Veteranpoolen där han var medgrundare.

– Det betyder väldigt mycket att ha en mötesplats där man kan ses och prata om sina idéer, kanske få lite råd. Vi som varit med ett tag kan tipsa om personer som man kan prata med, som kanske antingen är beredda att gå in med kunskap, eller med en liten peng.

Han noterar att det finns många rutinerade företagare som uttrycker intresse för att gå in i en ny verksamhet.

– Bland mina vänner vet jag flera stycken. Men många är lite osäkra på hur man ska gå till väga. Vi hoppas att vi får besök av rutinerade företagare på Startup bar, säger Anders Björck.

Ja, vilka kommer dit i kväll?

– Vi tror att det blir mellan 50 och 100 personer första kvällen. Det kommer att vara blandat, både rutinerade företagare och startups och sådana som är på väg att starta.

Ska man vara rädd för att avslöja sin idé?

– Nej, jag tycker ju inte det. Det är snarare väldigt viktigt att våga prata och att våga ta kontakt med människor så att man kan få råd och tips och komma i rätt riktning. Och kanske även hitta finansering, svarar Anders Björck.