Poliserna förlöste kvinnan i bilen

Natten mot söndagen blev minnesvärd för två Norrköpingspoliser. De fick då hjälpa en liten flicka till världen.

15 november 2015 22:41

Petter Kesselmark och hans kollega Stina Strömberg hade just rastat sina tjänstehundar på Bråvalla och diskuterade om de skulle åka till Norrköping eller mot Jursla/Åby.

– Vi bestämde oss för Jursla/Åby och när vi kommer till Eriksbergsrondellen så stod det en personbil i vägrenen och en man vinkade frenetiskt mot oss. Bakdörren var öppen och jag sa till min kollega: Tror du det är en förlossning på gång? berättar Peter Kesselmark.

De båda poliserna svängde runt, satte på blåljusen och fick se att det verkligen var en förlossning på gång. En förlossning som var långt kommen.

– Det var bara minuter kvar så min kollega tog hand om kvinnan och vi fick fram en filt, samtidigt som jag pratade med SOS och en barnmorska på telefonen och kunde referera att det var lugnt och bara att ta emot barnet, säger Peter Kesselmark.

00.07 föddes en liten flicka i bilen.

Några minuter senare anlände ambulansen och tog hand om mamman och det nyfödda barnet för vidare transport till förlossningen. Lite senare, när det lugnat sig lite, hälsade de båda poliserna på de lyckliga föräldrarna och deras nyfödda dotter.

– De var så lyckliga och vi kände oss hedrade att vi fått vara med och dela det här med dem. Vi åkte sedan omkring med ett stort leende, säger Petter Kesselmark, som tillägger att det framförallt Stina Strömberg som stod för den stora insatsen.

Han tvekar lite men tror sig minnas att flickan skulle komma att få namnet Ayla.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!