Granskning: Hundbedragare sålde sjuka smuggelvalpar

Ett nätverk i Norrköping har lurat kunder runt om i Sverige att köpa sjuka eller insmugglade valpar. Ana fick en skräckslagen hund och Helena tvingades till åtta veckors karantän. Men de utpekade slår tillbaka mot kritiken: ”Jag har ingen aning om vad du pratar om”, säger ledaren. NT och Corren inleder i dag en granskning av valphärvan.

Norrköpingsnätverket har lurat kunder runt om i landet att köpa hundar som ofta visat sig vara sjuka, av fel ras eller insmugglade.

Norrköpingsnätverket har lurat kunder runt om i landet att köpa hundar som ofta visat sig vara sjuka, av fel ras eller insmugglade.

Foto: Joakim Blomqvist

Norrköping2023-02-24 18:00

I centrum av nätverket står en Norrköpingsfamilj som kan ha tjänat flera miljoner på affärerna, utan att betala någon skatt. Flera anmälningar har gjorts mot huvudpersonerna och utredningar pågår hos flera myndigheter. 

Men vi börjar hos de drabbade kunderna, som har lurats när de köpt valpar av nätverket.

En av dessa är Helena, som hösten 2020 svarar på en annons på köp- och säljsajten Blocket om en valp av rasen bichon frisé.

Helena åker till en lägenhet i ett slitet hyreshus i stadsdelen Marielund i Norrköping för att titta på valpen. Där finns en kvinna, som Helena haft den inledande kontakten med, och på telefon finns en yngre man med, berättar hon.

Inför besöket försäkrade kvinnan att valpen var svenskfödd, men på plats i lägenheten får Helena se hundens pass, som visar att den kommit från Bulgarien ett par veckor tidigare.

– Det var grej efter grej som visade sig inte stämma, säger Helena.

Hon försöker räta ut alla frågetecken, men upplever att stämningen blir obehaglig och tvingas ta ett beslut. Helena betalar 20 000 kronor i kontanter och tar med sig hunden.

– Jag förstod att det här måste jag anmäla. Men jag kunde inte lämna kvar valpen.

undefined
Norrköpingsnätverket har lurat kunder runt om i landet att köpa hundar som ofta visat sig vara sjuka, av fel ras eller insmugglade.

Helena upptäcker snart att valpen har problem med klåda och kontaktar då en veterinär.

– När vi kom dit blev det panik. De drog på sig skyddskläder. De såg i hundens pass att han kom från utlandet och att passet inte stämde. De ringde Jordbruksverket direkt, berättar Helena.

Den stora rädslan handlar om risken för rabiesspridning. Jordbruksverket beslutar omedelbart om åtta veckors karantän för Helena och valpen – med hot om fängelse för Helena och avlivning av valpen om de bryter isoleringen.

– Man känner sig så dum! Vad skulle jag säga till folk – att jag har köpt en smuggelhund? Jag åkte till en stuga i skogen och satt där ensam i åtta veckor.

Den utlovade stamtavlan kommer heller aldrig och när Helena försöker skriva till säljarna har de ”blockat” henne, berättar hon.

Ytterligare en person som tror sig ha köpt en smuggelhund av Norrköpingsnätverket är Ana Valencia i Sollentuna utanför Stockholm. Hon har haft sin bichon frisé Noah i knappt ett år när vi träffar henne i mitten av december.

Ana Valencia köper Noah i samma lägenhet i Marielund som Helena och träffar där en kvinna och hennes vuxne son. Ana betalar via Swish 28 000 kronor till den unge mannen. Han ska i vår granskning visa sig vara huvudpersonen i nätverket.

– Allt var i sin ordning och Noah hade inte fått några anmärkningar hos veterinären.

undefined
Ana Valencia i Sollentuna köpte sin hund Noah från nätverket i Norrköping.

Ana Valencia kör mycket i jobbet och försäkrar sig därför om att hunden inte har några problem med att åka bil. Men när hon och hennes son ska köra hem med Noah märker de att säljarnas löfte inte stämmer.

– Min son sa: “Mamma, han skakar och är jätterädd”. Men då trodde jag att det handlade om separationsångest, det var ju första gången han åkte med oss. Men sedan dess har han alltid varit livrädd i bilen.

undefined
"Min hund är livrädd", säger Ana Valencia om sin Noah.

Det Ana Valencia får se stämmer inte alls med hur rasen brukar bete sig. Svenska Kennelklubbens rasstandard beskriver att en bichon frisé är “en sann kamrat som man utan besvär kan ha med sig överallt. Den skall aldrig vara nervös eller skällig”.

– Men min hund är livrädd. Han är ängslig och han har dåligt självförtroende.

Ana Valencia misstänker att Noah har blivit smugglad till Sverige och att rädslan i bilen är ett trauma som han bär med sig från resan hit. Hon tror inte heller att han är en renrasig bichon frisé, som säljarna påstått, då Noah är alldeles för stor.

– Han som sålde har ljugit mig rakt upp i ansiktet och jag betalade jättemycket pengar för hunden, säger Ana Valencia, som tror att stamtavlan hon fick är nåt som säljarna har ”fixat hemma”.

undefined
Ana Valencia tror att Noah har blivit smugglad till Sverige och att hunden inte heller är renrasig. "Han som sålde har ljugit mig rakt upp i ansiktet".

Efter upptäckterna försöker Ana Valencia komma i kontakt med säljaren i Norrköping. 

– Jag har ringt på de telefonnummer jag fick, men numren finns inte kvar, säger hon.

Även andra kunder hos Norrköpingsnätverket har liknande upplevelser. Till exempel Gunilla, som egentligen heter något annat.

– Jag känner mig lurad. Dels på pengarna, dels på att hunden har problem och kan utveckla ännu mer problem eller sjukdomar i framtiden.

Trots att hon var hundvan sedan tidigare har hon tvingats anlita en hundcoach för sin valp, som har psykiska problem.

– Första gången som jag gick en promenad med valpen skrek han rakt ut när han fick syn på en annan hund. Han var paralyserad, säger hon.

Varje gång Gunilla går ut med hunden måste hon nu vara beredd att parera hans skräck, med avledande godis eller genom att bära honom. Hon är orolig för att hunden har fått sina skador genom inavel och att den kan ha smugglats in i Sverige.

När vi börjar granska Norrköpingsfamiljen och deras nätverk visar det sig att det som Gunilla fruktar mycket väl kan vara sant.

Men vi börjar från början. I september 2020 ringer telefonen hos djurskyddet vid länsstyrelsen i Östergötland. En kollega från systermyndigheten i Skåne berättar att en Norrköpingsbo har fastnat i tullen och polisanmälts för djurplågeri. Den medelålders kvinnan hade med sig tre bichon frisé-valpar från Bosnien i ”för små transportburar”, men kunde visa upp korrekta papper på djuren och fick fortsätta sin resa.

När länsstyrelsen nu får kvinnan och hennes familj på sitt bord blir det starten på ett ärende som kommer att kräva stora resurser under lång tid.

undefined
I november 2020 upptäcker tullen i Malmö de här nio valparna som sitter ihopträngda i bagageutrymmet på en långfärdsbuss på väg från Bosnien till Sverige. Två män från Norrköpingsnätverket har tagit med hundarna.

Under de följande månaderna stoppas även kvinnans ex-make två gånger av tullen. Vid båda tillfällena reser han tillsammans med bekanta över Öresundsbron i långfärdsbuss och totalt har sällskapen med sig 17 valpar. Djuren uppges ha suttit ”extremt trångt” och ”i sin egen avföring” i bagageutrymmet och efter den andra resan grips ex-maken och ytterligare en man misstänkta för grov smuggling. Bilder från tullen visar att åtta valpar sedan avlivas, vilket ofta sker när djur är i dåligt skick.

undefined
Åtta hundvalpar avlivas i samband med att två män stoppas i tullen i december 2020. Båda grips misstänkta för grov smuggling.

Nästa dag gör Tullkriminalen husrannsakan i männens bostäder i Norrköping, men utan att hitta något. Länsstyrelsen noterar dock i en tjänsteanteckning att polisen samtidigt besöker en tredje adress, där två hundar upptäcks och avlivas.

Tullens utredning går dock trögt och i dag, mer än två år senare, pågår den fortfarande.

Men mycket annat har hunnit hända sen dess. När vi i november 2022 för första gången får tips om familjen i Norrköping står inte längre kvinnan och hennes ex-make i fokus. I stället pekas deras son, 25-årige Aldan Agovic, ut som ledare för verksamheten – och hans flickvän som ansiktet utåt mot kunderna.

När vi tittar närmare på familjens verksamhet hittar vi också en lång rad andra personer som, medvetet eller omedvetet, hjälper till. Några som deltagit i smugglingen, så kallade fodervärdar som tar hand om familjens avelshundar, andra hundägare som låter sina djur delta i aveln, veterinärer som skriver ut intyg – och misstänkta bulvaner som används vid försäljningarna.

Tillsammans gör de det möjligt för familjen att tjäna stora pengar på hundaffärerna – ett område som har blivit väldigt lönsamt de senaste åren. Under pandemins hemmasittande skjuter nämligen efterfrågan på hundvalpar i höjden och de seriösa uppfödarna kan inte möta den. I stället skapas möjligheter för mindre seriösa uppfödare – och smugglare. Det märks tydligt för tullen, som har stoppat allt fler hundar de senaste åren: Från 200 stycken under 2019 till hela 552 förra året.

I en gemensam rapport från Ekobrottsmyndigheten, Skatteverket och Tullverket beskrivs hur smugglingsverksamheten går till.

I centrum står en organisatör – som i vårt fall skulle vara Aldan Agovic – som har kontakter åt tre håll:

Den första vägen går till uppfödare i Östeuropa, som säljer valpar och ser till att de får ”rätt” papper av en lokal veterinär. En transportör ser sedan till att leverera valparna till Sverige, vilket vi i Norrköpingsfallet redan har sett att både mamman och pappan i familjen, liksom två bekanta, har gjort.

Den andra kontaktvägen går från organisatören till bulvaner i Sverige. De skriver hundarna på sig, tar med sig djuren till en svensk veterinär för nya intyg och står ofta också för annonsering och kontakt med kunder. I vår historia ser vi att den här rollen har delats av flera i familjen, men också av medhjälpare.

Den tredje vägen innebär att organisatören själv annonserar och har kontakt med kunder. Det har Aldan Agovic ofta gjort tillsammans med sin flickvän.

undefined
Så här går hundsmugglingen generellt till, enligt en gemensam rapport från Ekobrottsmyndigheten, Skatteverket och Tullverket.

Sammantaget leder upplägget som beskrivs i rapporten till en invecklad härva där det är svårt att se vem som drar i trådarna – och för köparna blir det nästan omöjligt att veta vem de egentligen gör affärer med. Detta gör det lättare att dölja vinster från den illegala verksamheten, men också brott som har begåtts – bland annat bedrägerier, smuggling och flera slags ekobrott. Vi kommer att berätta mer om det här i kommande artiklar.

Hur kan vi då veta att Aldan Agovic och hans nätverk verkligen stämmer in på det som beskrivs i rapporten? Det visar sig bli ett knepigt pussel att lägga.

Vi börjar med att titta på hundarna. Enligt Jordbruksverket har familjen sedan 2019 haft 46 hundar skrivna på sig, varav hälften har stått på Aldan Agovic. Och då är långt ifrån alla valpar som har fötts inräknade, då dessa normalt skrivs direkt på köparen.

Vi kan vidare spåra upp ett antal köpare och har pratat med ett tiotal av dessa. Samtliga är missnöjda med sina köp och känner sig lurade.

Nästan alla berättar att de först har haft kontakt med flickvännen, som beskrivs som ”jättegullig” och seriös. En bit in i affären har Aldan Agovic dock tagit över – och tagit betalt. Men flera kunder, som har haft frågor eller kritik, säger att han sedan slutat att svara på samtal och textmeddelanden – när han väl har fått pengarna.

Klagomålen handlar främst om djur som är sjuka eller av fel ras, haft felaktiga papper eller där utlovade stamtavlor aldrig har skickats. Några av köparna har också polisanmält Aldan Agovic för bedrägeri.

undefined
Av det tiotalet hundköpare som vi har spårat upp och pratat med är alla missnöjda och känner sig lurade.

En av de drabbade är Anita från Västsverige, som aldrig har köpt hund innan hon gör affären med Aldan Agovic.

– När han sa att han skulle skicka stamtavlan via post visste inte jag om det var rätt. Jag litade på att han skulle skicka den, säger Anita.

Hon har stora planer för sin renrasiga valp, som hon både ville ställa ut och ta valpkullar på.

Men Anita får aldrig någon stamtavla och Aldan Agovic slutar svara i telefon. Efter det får hon kontakt med andra köpare som har varit med om samma sak. Hon blir allt mer övertygad om att hennes hund är insmugglad och polisanmäler Aldan Agovic för bedrägeri.

undefined
Flera av de missnöjda hundköparna som vi har talat med berättar att de har polisanmält Aldan Agovic för bedrägeri.

Hanna och Fredrik Färnqvist från Enköping har en liknande historia som också slutar i en polisanmälan mot Aldan Agovic.

När de besöker lägenheten i Marielund träffar de bara flickvännen och mamman. Men inför besöket är det Aldan Agovic som de har telefonkontakt med och som senare tar emot betalningen via Swish.

Paret säger att deras valp har annonserats ut som renrasig, men i veterinärbesiktningen står hunden plötsligt som blandras, vilket Hanna Färnqvist reagerar på.

– Då sa mamman bara att det var en jättekonstig veterinär och att vi skulle kontakta hennes son.

Mamman påstår också att paret själv ska registrera valpen hos Svenska kennelklubben, vilket bara kan göras av en uppfödare. När de sedan kontaktar Aldan Agovic igen lovar han att lösa problemet, men ingenting händer och han gör sig i stället onåbar.

Exakt hur länge familjen har hållit på med sin hundförsäljning är oklart, men åtminstone sedan hösten 2020. De tre valpar som mamman tog in i Sverige i september det året är de äldsta som vi kan hitta och några veckor senare besiktigades lika många valpar av en veterinär i Norrköping.

En av dessa visade sig vara en smuggelhund och när vi kontaktar veterinären berättar han att han inte längre tar emot Aldan Agovic, efter samtal med länsstyrelsen.

– Jag handlade i god tro där i början och hade inte riktigt hundra procent koll. Jag är inte van vid den här typen av djurägare som luras, säger han.

Efter att misstankarna uppdagades har veterinären ändrat sina rutiner för att undvika att själv medverka till någon hundsmugglingsverksamhet.

Vi ser sedan hur Aldan Agovic och hans familj börjar anlita en veterinär i Linköping för sina valpbesiktningar. Även denne uppger nu för oss att familjen inte längre tas emot, på grund av misstankar om att djur i deras ägo far illa.

Veterinären har innan dess besiktigat ett stort antal valpar åt familjen och de flesta går igenom besiktningen utan anmärkning. Det betyder att de är fullt godkända, vilket är en positiv signal för framtida köpare.

undefined
I september förra året gjorde länsstyrelsen djurskyddskontroll i bland annat den lägenhet i Marielund där Aldan Agovic stod skriven – och där kunderna berättar att de hämtat sina hundar.

Vi har pratat med köpare där valparna har fått resultatet ”utan anmärkning” på besiktningen, men där fel senare har upptäckts av annan veterinär. 

– Om jag har missat det så är det fruktansvärt. Det kan finnas vissa sjukdomar som blir värre med tiden och de går bara att upptäcka hos ett vuxet djur. Men det finns inga ursäkter för om jag missat något.

Under 2022 skjuter antalet missnöjda kunder till Norrköpingsnätverket i höjden och då även anmälningarna till länsstyrelsen, som beslutar att göra djurskyddskontroller. Den 9 september görs oanmälda besök bland annat i den lägenhet i Marielund där Aldan Agovic står skriven.

Vi har tagit del av en kontrollrapport från inspektionen som beskriver vad som hände. Även om den formellt är riktad till såväl Aldan Agovic som flickvännen och mamman så handlar den egentligen bara om honom. Han benämns genomgående som ”du”, medan kvinnorna nämns vid namn.

Länsstyrelsen skriver att man har fått in klagomål om att ”du föder upp stora mängder valpar utan tillstånd” och att ”du avlar på sjuka individer” samt att ”sjuka hundar inte får veterinärvård”.

Det framkommer också att Aldan Agovic försöker hindra inspektionen i den lägenhet där han är skriven: ”Även när polispatrull kom till platsen nekade du först tillträde innan du gick med på kontroll.”

Innan länsstyrelsen släpps in hävdar han också att det inte finns några hundar därinne. Det visar sig dock inte vara sant, utan man hittar snart sju hundar, varav fyra valpar. Av de tre vuxna hundarna ägs en vardera av Aldan Agovic, mamman och flickvännen.

undefined
Djurskyddet vid länsstyrelsen i Östergötland har fått in en mängd anmälningar mot familjens verksamhet.

Rapporten landar också i kritik på flera punkter. Främst handlar det om att familjen sysslar med uppfödning och försäljning utan att ha tillstånd till det. Länsstyrelsen pekar bland annat på att man, enligt uppgifter från Blocket, har sålt tio kullar under året. Säljer man fler än två kullar per år krävs tillstånd, vilket Aldan Agovic inte har.

Länsstyrelsens inspektörer ser också att en hund inte har fått veterinärvård och att en valpkull har tagits för tidigt från sin mamma. Och så har Aldan Agovic via familjens Instagram-konto lottat ut en valp och Länsstyrelsen konstaterar där att det ”inte är tillåtet att ha djur som pris i tävlingar”.

Ju mer vi läser och ju fler vi pratar med desto tydligare blir bilden av hur nätverket är uppbyggt. I centrum, som den återkommande företrädaren, står gång på gång Aldan Agovic och runt honom finns en inre kärna. Närmast står flickvännen, som ofta har de inledande kundkontakterna.

Mamman har en lite mer tillbakadragen roll, men lämnar ofta över valpar till kunderna. Hon har tidigare fött upp hundar i hemlandet Bosnien och har åtminstone en gång fraktat hundar från utlandet.

Pappan har alltså stoppats av tullen två gånger, men tycks efter det ha hållit en lägre profil.

Alla i den inre kretsen har haft hundar skrivna på sig och i mitten av februari äger familjen sex stycken, enligt Jordbruksverket. Några veckor tidigare, innan vi började ställa frågor till dem, var den siffran tio, varav sju stod på Aldan Agovic.

Ytterligare en hund finns hos en kvinna i Linköping. Den hanen används frekvent och är pappa åt många av valparna som Aldan Agovic och hans familj avlar fram.

Utanför den inre kärnan finns ett brokigt nätverk som består av personer med flera olika roller. Det är till exempel två bekanta till familjen, som tillsammans med pappan fastnade i tullen. Vi hittar också andra medhjälpare som tycks fungera som bulvaner.

I nätverket finns också fodervärdar, vilket betyder att en person i stället för att köpa en egen hund tar hand om en uppfödares hund. En del av de här personerna hittar familjen via annonser på till exempel Blocket. Det handlar om vanliga hundintresserade som bor runt om i landet. Vissa av dem är också missnöjda och känner sig lurade.

En fodervärd berättar för oss att hon, redan när hon hämtade valpen i lägenheten i Marielund, märker att den är i dåligt skick. Den ser dessutom helt annorlunda ut än på bilderna i annonsen.

– Han sa att hunden var nytvättad på bilden. Men det är inte samma hund, säger fodervärden.

undefined
Hunden till vänster i bild är den som visades i annonsen. Till höger syns den hund som sedan levererades till fodervärden som vi talat med.

Kvinnan ser direkt att valpen har ett underbett, trots att den på besiktningen har gått igenom utan anmärkning.

Trots detta känner kvinnan att hon inte kan tacka nej till valpen, eftersom den inte ser ut att må bra. Väl hemma gör hon en egen kontroll hos en annan veterinär, som konstaterar att underbettet alltid har funnits och att det snabbt förvärras. Kvinnan rekommenderas att inte avla på tiken, på grund av såväl bettfelet som allergier.

undefined
Fodervärdens hund har ett grovt bettfel, som gör att den bland annat har svårt att äta.

Men Aldan Agovic viftar bort veterinärens utlåtande och vill ändå para tiken, berättar hon. När de inte kommer överens om vare sig veterinärvården eller parningen ber fodervärden om att få köpa loss hunden, men Aldan Agovic tar i stället tillbaka den.

Flera fodervärdar vittnar om att Aldan Agovic har velat para tikarna i ung ålder. En tik får till exempel åka till avelshanen i Linköping när hon är under 18 månader, vilket är den lagstadgade yngsta åldern för när en tik får gå i avel.

Det ska dock förtydligas att ingen är dömd för något brott kring hundaffärerna, även om pappan och en bekant fortfarande utreds för grov smuggling och Aldan Agovic tidigare är dömd för bedrägeriförsök mot ett försäkringsbolag.

Vi har dock uppgifter om ett flertal polisanmälningar mot Aldan Agovic, bland annat för bedrägeri, men polisen vill inte kommentera hur många det rör sig om. När den missnöjda kunden Anita, som vi nämnde tidigare, får sin anmälan nedlagd skriver dock polisen i en motivering att man redan har andra utredningar igång som väntas få Aldan Agovic fälld.

Inte heller andra myndigheter vill kommentera om de utreder Aldan Agovic och hans nätverk. I mitten av februari gör länsstyrelsen dock åtalsanmälningar och lämnar över ett omfattande material till flera myndigheter. Till exempel får polisen omkring 1 000 sidor handlingar om familjens verksamhet.

undefined
Flera av hundköparna har polisanmält Aldan Agovic för bland annat bedrägeri.

När vi kontaktar Aldan Agovic själv säger han först att han inte alls säljer hundar, för att senare medge att han sålt ett mindre antal – färre än tio förra året. Han nekar dock till att hundförsäljningen görs gemensamt i familjen. 

– Om nån person har lagt upp (en annons) på sitt namn, så har ju den personen sitt eget ansvar.

Varför tror du att det är så många som är missnöjda och har klagomål – mot både dig, din flickvän och din mamma – efter att de har köpt hund?

– Jag har ingen aning om vad du pratar om. Det faller inte i mitt huvud att någon skulle vara missnöjd efter att ha köpt en hund av mig. Ingen har sagt det till mig i alla fall.

Aldan Agovic menar att det är veterinärernas fel om någon av valparna har varit sjuka eller haft medfödda skador – och detta inte stått på besiktningarna.

Han nekar också till att ha sålt några utländska hundar alls. 

– Om jag har sålt en hund så är det en svensk hund.

Sedan vill Aldan Agovic inte svara på fler frågor. Vi försöker ringa och träffa honom flera gånger, men han hotar i stället med att polisanmäla oss.

Inte heller hans flickvän känner igen sig i kritiken och hotar även hon med polisanmälan om vi skriver om henne.

– Det är inte mina affärer. Jag har inte sålt nån hund. Jag står inte på nåt köpekontrakt.

Men ni får kritik från många personer, som är fristående från varandra och det enda de har gemensamt är att alla säger att de har köpt hundar av er.

– Men som sagt, jag står inte på något köpekontrakt, säger hon.

– Jag har inte lagt ut några annonser. Om det står mitt namn så är det inte jag som har lagt ut det. Vem som helst kan skriva under med mitt namn.

Har du nån aning om vem det är som sitter och lägger ut annonser i ditt namn?

– Nej, jag vet inte. Jag vill inte ha nåt att göra med det där överhuvudtaget. Jag orkar faktiskt inte.

Även mamman nekar till att ha varit inblandad i några hundaffärer och säger också att hon inte har fött upp några djur. Hon känner inte heller till någon kritik från köpare – och menar att alla de kunder vi har talat med ljuger, när de säger att deras hundar varit till exempel sjuka.

– Jag vill se den hunden och se om det är jag som har sålt hunden. Då kan jag ta den hunden direkt till mig. Det är min hund då.

Men du sa ju nyss att du inte har sålt några hundar?

– Nej! Jag har inte sålt hundar. Har jag fått pengar? Har jag skrivit på kontrakt? Har jag gjort någonting? Så hur ska jag då kunna sälja en hund?, säger hon och är noga med att man inte samarbetar inom familjen.

Men om det är en kund som till exempel säger att man har svarat på en annons och då pratat med Aldans flickvän. Och sen har Aldan tagit över kontakten. Och sen har man hämtat en hund från dig. Då måste ni ju ändå göra det här tillsammans på något sätt?

– Nej, jag ansvarar inte för någon hund. Och jag har inte sålt någon hund.

Mamman nekar också till att ha fört in några hundar från utlandet. Trots att vi berättar att vi har handlingar som visar att hon stoppades i tullen 2020 och polisanmäldes för djurplågeri förnekar hon helt att detta ens har hänt.

– Jag har inte hämtat hundar. Jag har inte gjort någonting.

undefined
Såväl Aldan Agovic som hans flickvän och mamma slår tillbaka mot kritiken. "Det är inte mina affärer. Jag har inte sålt nån hund", säger flickvännen.

Trots familjens nekande så visar vår granskning att Aldan Agovic och hans nätverk har sysslat med storskalig hundförsäljning utan tillstånd, där många kunder och fodervärdar har blivit lurade. I samband med det kan de också misstänkas ha begått en rad brott.

Vi ska berätta mer om det här i kommande artiklar, där vi även närmare kan visa hur familjens annonsering har gått till – och hur mycket pengar de kan ha tjänat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!