Den här satsningen på personalen har arrangerats vartannat år och cirka 1 000 anställda har vid varje tillfälle träffats en heldag tillsammans. Olympiaden brukade starta med en pampig invigning och innehöll sen olika tävlingar innan man avslutade med en stor middag med underhållning.
Men i år blir det ingen olympiad för de anställda i maj.
– Vi har informerat alla internt. För oss är detta ingen stor grej och hela organisationen har tagit emot detta väldigt väl. Vi jobbar året runt för att aktivera världen och vår personal och det kommer vi att fortsätta med, säger pr- och informationschefen Angelica Larsson och tillägger att man kommer att ordna arrangemang antingen lokalt eller regionalvis i stället.
Varför ställer ni det här eventet?– Vi behöver fokusera på det dagliga arbetet och våra satsningar framåt, säger hon.
På frågan om det är besparingar eller konkurrensen från e-handeln och nya aktörer som är orsaken ger Angelica Larsson inget svar.
Men sporthandeln i Sverige har under senare år utsatts för en hårdnande konkurrens. Det märks främst genom att internationella jättar, såsom Decathlon och XXL, etablerat sig på marknaden. Dessutom fortsätter e-handeln att ta andelar inom sportbranschen.
Stadium har tidigare satsat på den tyska och danska marknaden, men efter några tunga år avvecklades verksamheten i Danmark. Enligt Dagens Industri såg det under förra året ut att gå tungt även i Tyskland. I mars kommer Stadiums årsredovisning för det senaste verksamhetsåret.
Tidigare år har Stadium visat bra siffror i sina bokslut, men hur kommer det se ut nu?– Det är givetvis inget jag kan varken sia om eller kommunicera i dagsläget, säger Angelica Larsson, som inte heller vill säga vad en så här stor satsning på personalen kostar företaget.
Hon säger däremot att det inte kommer att vara fråga om att ställa in några andra aktiviteter, såsom Stadium Sports Camp.