I tio år har Härlig pasta funnits i Norrköping. Sedan i våras har de även en systerkrog i lokalen intill, i form av Grazie – ett café med en deli, där man serverat och sålt italienska produkter. Båda ställena är en del av Östgöta Kök-koncernen och ska nu slås ihop. Den nya krogen kommer heta Grazie Pasteria & Deli och öppningen är planerad till april 2024. Restaurangen kommer ligga i lokalen på Hospitalsgatan som i dag heter Mateljén.
– Det här är något som vi har funderat över länge. Vi vill uppdatera konceptet, säger Daniel Ohlén, restaurangchef och delägare i både Härlig pasta och Grazie.
– Så här är det oftast med restaurangkoncept, de lever inte för evigt och man behöver göra förändringar och ta nästa kliv, fyller Thomas Hallgren, delägare i Östgöta Kök, på med.
Varför väljer ni att slå ihop två krogar som ni redan har och göra till ett ställe?
– Vi vill skapa en miljö som passar lite bättre. I dag är det lite för spretigt och vi vill även utöka chark och deli, säger Daniel Ohlén.
Så, vad är det nya konceptet?
– Vi ska höja den gastronomiska nivån. Den nya restaurangen kommer att erbjuda mer än bara pasta och focaccia. Det kommer att bli en italiensk krog med allt från klassiska rätter till nyskapande. Det ska vara ett livligt och stökigt ställe och där vi även kommer att laga rätter i själva matsalen, säger Thomas Hallgren.
– Tanken är att frångå den fasta menyn som vi haft på Härlig pasta, så att det blir mer levande. Det är klart att jag kommer att sakna "pastan", men jag har längtat efter att skapa lite mer och det är verkligen något jag brinner för, säger Daniel Ohlén.
Den nya restaurangen kommer inledande att vara ett dagkoncept från måndag till lördag, men med ett stort fokus på after work.
– Till att börja med kommer det inte att vara en öppen kvällskrog alla dagar i veckan, men det kommer hända grejer då och då, som middagar eller om man vill hyra stället. Härlig pasta har redan innan varit bra på catering och det kommer vi utveckla vidare, säger Thomas Hallgren.
Vad kommer hända med lokalen där Härlig pasta ligger?
– Det får bli en "cliffhanger" som ni kommer få reda på så småningom, säger Thomas Hallgren.