Konkursen är överspelad. Nu tar nya ägarna Ulf Rosén, Arnfinn Röste och Magnor Glasverk över verksamheten och en hel by, med cirka 900 invånare, kan andas ut.
– Hade glasbruket försvunnit så hade det inte blivit något kvar av oss härute, säger Cetty Karlsson, som började arbeta på glasbruket som 14-åring, 1957.
Då en arbetsplats med cirka 150 anställda.
– Jag gjorde det mesta, utom att blåsa glas. Det är bra att Ulf Rosén blir vd, hans pappa Lennart var en bra chef och glasbruket gick aldrig dåligt under hans ledning, berättar Cetty innan hon och maken Jan fortsätter Glasbruksvägen fram.
Den lokala pizzerian har precis öppnat när NT tittar in.
– Vi kämpar på. Det är tufft under vinterhalvåret och bättre på sommaren med turisterna som kommer hit. Hade glasbruket inte varit kvar så hade jag stängt igen, kastat nyckeln och aldrig kommit tillbaka, förklarar George Jabro med ett leende.
Han driver sedan åtta år tillbaka Rejmyre Pizzeria & Restaurang tillsammans med Hanna Isak och deras söner.
– Vi trivs med vårt arbete och hoppas att fler hittar hit, säger George.
Linda Maasing jobbar för fullt med att garva ett hjortskinn. Maken Michael är smed och de har haft Rejmyre hantverksby som bas de senaste tio åren.
– Det är förstås positivt att glasbruket lever vidare. På kort sikt hade vi klarat oss utan glasbruket, vi har många kunder som inte har med turismen att göra. Men på längre sikt så hade nog även vi behövt kolla på alternativ var vi skulle bedriva vår verksamhet. Utan glasbruket och hantverksbyn skulle Rejmyre bli en sovby, säger hon.
Stefan Gustafsson pratar i telefon och refererar från NT:s artikel om glasbruket i tisdagens tidning. Glasbruket berör och många undrar hur det har gått och vilka de nya ägarna är.
– Det viktiga är att de nya ägarna är seriösa och gör någonting bra av det hela, säger Stefan som driver Rejmyre Antik&Heminredning.
Ceith Landin på Rejmyre Gestgifveri är också lättad och glad att glasbruket på orten lever vidare.
– Jag är jätteglad, helt underbart. Det finns alla möjligheter att göra någonting bra i Rejmyre. Att vi kan samarbeta och hitta bra grejer att göra tillsammans är också viktigt, anser Ceith Landin som har tagit fram en egen glaskollektion tillsammans med glasbruket.
– Det blev ett litet stopp i det hela i och med konkursen. Men nu hoppas jag att det går att utveckla diverse projekt tillsammans med de nya ägarna, säger Ceith.
De mörka molnen över Rejmyre är borta och solen tittar fram. Nästa måndag är produktionen i hyttan igång igen och en hel by kan andas ut.