Tre tonåringar dog och två skadades vid den svåra trafikolyckan på tisdagskvällen. Men även för räddningspersonalen blev det en tung kväll. Polisen berättade att man bytte ut personal på plats och senare höll debriefing-samtal.
För räddningstjänstens del aktiverade man sitt så kallade kamratstöd, så att personalen som varit på plats fick avlastning.
– Människan har ett behov att prata av sig och ventilera saker som man har upplevt, säger Per Wesström, till vardags styrkeledare vid centrumstationen i Norrköping, men på tisdagskvällen en av de två kamratstödjare som kallades in.
Även om räddningspersonalen har sett och upplevt mycket är det ovanligt med en olycka där tre unga människor dör.
– Det var en extrem händelse och händer väldigt, väldigt sällan. Oavsett om du har jobbat på räddningstjänsten i hundra år så utmärker det sig det här, säger Per Wesström.
Han har själv jobbat i 18 år på stationen, men säger att man som heltidsbrandman inne i stan ganska sällan stöter på drabbade personer som man känner.
– Men på en liten ort som Skärblacka, där vi har en deltidsstyrka, är det väldigt stor sannolikt att någon känner någon. Så det blir väldigt tillspetsat för deras del.
Deltidsbrandmännen från Skärblacka var också en av grupperna som arbetade vid olyckan och efteråt fick stöd, berättar Lars Nordqvist, som är ansvarig för kamratstödet.
– Även de i räddningspersonalen blir personligt berörda om man känner individer eller har barn i samma klass – då blir det på en annan nivå.
Han berättar att räddningstjänsten har ett tiotal utbildade kamratstödjare som kan kliva in och stötta kollegorna vid särskilda händelser. Det kan handla om till exempel olyckor med dödlig utgång, händelser där barn har drabbats eller om personalen själv har blivit utsatta för hot eller fara.
Rent konkret handlar det om att helt kravlöst få prata och att alla ska få ge sin bild av vad som hänt, men också höra kollegornas. Gårdagens träff följs nu upp med en ny och den som behöver mer stöd kan även få hjälp av företagshälsovården.
Hur vanligt är det att personal behöver tas ur tjänst efter en sån här händelse?
– Det är väldigt, väldigt ovanligt. Men man kan "ställa" en station under resten av passet, eller i några timmar, säger Lars Nordqvist, som dock menar att man ofta mår bättre av att komma tillbaka, jobba och prata med kollegorna.