3 000 kronor. Det är vad Margarita Rolon Britez har kvar att leva på efter att räkningarna är betalda. Hon är sjukskriven och lever på "kompletterande ekonomiskt bistånd".
– Jag har en inkomst och sedan får jag ekonomiskt bistånd utöver det, förklarar hon.
Inkomsten består av barnbidrag och bostadsbidrag. Sedan tio år är hon sjukskriven för värk i kroppen, men hon beviljas inga pengar från Försäkringskassan. Varannan vecka bor hennes tonårige son hos henne.
Om det var svårt att få pengarna att räcka innan den senaste tidens prishöjningar på mat är det ännu värre nu. Hennes dagar går därför ut på att besöka stans butiker för att handla prissänkta matvaror.
– Jag springer från butik till butik. Det tar mer tid att handla nu. Hela min energi går åt till att leta och hitta det jag har råd med, säger hon.
– Med allt dyrare mat så blir det ännu jobbigare för mig som mamma att få allt att räcka.
Margarita Rolon Britez märker att flera är i samma situation som hon – att storhandla är inte att tänka på när man ska handla prisnedsatta varor som närmar sig bäst-före-datum, menar hon.
Vi följer med henne i en butik, på jakt efter röda priser. De förkokta rödbetorna med 30 procents rabatt går bort, "jag vet inte hur man tillagar det", som hon säger. Två paket kaffe för 79 kronor låter "billigt" i dessa tider, men kravet är att handla för 100 kronor för att ta del av det erbjudandet.
– Om jag inte har det då?
Vi styr mot köttdisken – kanske finns något billigt där? Kyckling och köttfärs för halva priset. Men ordinarie pris är högt det med.
Det slutar med ägg för halva priset och ett paket mjölk för tio kronor.
– Det blir pannkakor i kväll!
På hyllorna mot kassan passeras rengöringsmedel och tvättmedel. Saker som behövs, men som är svåra att få med i budgeten.
– Oftast har vi inget av det, säger Margarita Rolon Britez.
Nästan framme vid kassan tittar hon hur mycket pengar som finns på kontot. Elva kronor.
– Jag får låna av sonen, säger hon och för över pengar från hans sparkonto.
– Han får tillbaka det på fredag när jag får pengar.
Utanför affären förklarar hon hur hon säljer av saker på internet för att dryga ut kassan.
– De här ska jag sälja till en kvinna för 50 kronor, säger hon och drar fram en påse med två prydnadsfigurer ur jackfickan.
Hon berättar hur hon märkt att allt fler säljer saker på second hand-sidor på nätet.
– Det är gamla skor, tajts och sticklingar. Utbudet ökar ju närmare löning man kommer.
Margarita Rolon Britez berättar hur hela situationen tär:
– Det sätter magen i obalans. Jag blir förstoppad, nervös. Nu kommer våren och snart är det sommarlov. Jag har inte kunnat göra något med min son på flera år. Det är ansträngande.
Hon berättar om en Facebookgrupp hon var med i ett tag, där människor tipsade om att titta i butikerna sopor efter stängning.
– En la ut en bild, han hade hela bagaget fullt, han hade storhandlat utan att betala en krona. Men varför slänger butikerna mat? Är det inte bättre att sätta ned priset till tio kronor på kvällen?
Hon tycker att staten kunde gå in med bidrag till mat för dem som bäst behöver, lite som el-bidraget och drivmedelsbidraget.
– Annars tror jag att folk kan få näringsbrist. Man kan inte bara äta pasta och konserver. Det är det som är slut på hyllorna nu. Det börjar se ut som i Ryssland.