Kvinna inom rättsväsendet attackerad av maskerad man

En maskerad man attackerade en kvinna på väg hem till sin bostad under natten mot lördagen. Offret, som arbetar inom rättsväsendet, skadades allvarligt – men en granne avbröt attacken. Nu utreder polisen brottet som synnerligen grov misshandel.

En maskerad man attackerade en kvinna på väg hem till sin bostad under natten mot lördagen.

En maskerad man attackerade en kvinna på väg hem till sin bostad under natten mot lördagen.

Foto: Joakim Blomqvist

Norrköping2024-04-14 11:17

Några minuter innan midnatt under fredagskvällen blev en kvinna i 50-årsåldern attackerad av en maskerad person på en adress i Norrköpings centrala delar. Kvinnan vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Enligt polisen är kvinnans tillstånd inte livshotande.

– Vi avvaktar och hoppas att hon ska kunna vara talbar under eftermiddagen, eller så snart som möjligt, så att vi kan hålla förhör med henne. Men det vet vi ännu inte - vi har inte fått några klartecken, sa Mats Pettersson, presstalesperson vid polisen strax innan klockan 14 på lördagen.

Enligt källor till Norrköpings Tidningar ska en granne hört ett tumult i trapphuset vid midnatt. Grannen ska gått ut ur sin lägenhet och sett en man maskerad med munskydd attackera kvinnan i närheten av hissen. Enligt källan ingrep sedan grannen och lyckades få bort gärningsmannen från kvinnan. Därefter ska gärningsmannen valt att fly från platsen. Enligt källan var kvinnan vid medvetande och talbar när ambulansen kom.

Kvinnan som attackerades arbetar, enligt källor till Norrköpings Tidningar, inom rättsväsendet. 
Under lördagseftermiddagen uppgav polisen att de inte känner till om det finns någon hotbild mot kvinnan.

Under söndagsförmiddagen meddelade polisen att en man i 60-årsåldern har gripits misstänkt för dådet. Enligt polisen greps mannen klockan 17.44 på lördagskvällen. Polisen förklarar att man gjorde "fynd" i sin utredning av brottet och började att eftersöka mannen. Då valde personen att själv inställa sig vid en polisstation i Småland.

Mannen är nu anhållen skäligen misstänkt för synnerligen grov misshandel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!