Källor: Mördad var känd av polisen

Den 25-årige man, som källor pekar ut som den nu avlidne, är tidigare dömd och känd av polisen enligt källor till NT.

Foto: Michael Svensson/NT

NORRKÖPING2015-11-26 12:02

Mannen hittades vid 01-tiden svårt skadad, enligt källor knivskuren, i anslutning till parkeringshuset Ankaret på Repslagaregatan i Norrköping. Vid samma tid hittades en 27-åring man skadad alldeles i närheten, vid en bar på Prästgatan.

De båda männen fördes med livshotande skador till Vrinnevisjukhuset och vid 04-tiden meddelade polisen att 25-åringen hade avlidit.

Region Östergötland uppgav på torsdagsmorgonen att 27-åringen hade opererats akut under natten. Hans tillstånd är nu stabilt, men skadorna är fortfarande allvarliga.

Efter händelsen spärrade polisen av stora områden kring parkeringshuset och de närliggande gatorna. Under dagen jobbar polisen vidare med händelsen, som är rubricerad mord och försök till mord.

– Det som händer i dag är att vi fortsätter arbetet med kriminaltekniska undersökningar och förhör, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik på förmiddagen.

Klockan 13.00 kommer chefsåklagare Torsten Angervåg att hålla en presskonferens om händelsen, men innan dess vill polisen inte gå ut med några nya detaljer.

Som NT kunde berätta under natten larmades polis och ambulans till området runt parkeringshuset vid 01-tiden. 25-åringen fick redan på platsen hjärt- och lungräddning av en polispatrull då hans tillstånd bedömdes som livshotande.

Källor har för NT bekräftat de tidiga uppgifterna om att mannen skadats med kniv, men polisen vill inte kommentera detta utan bara att det rört sig om ett "tillhygge". I ett tidigt skede uppgavs dock att inget pekade på att männen hade skadat varandra. Det fanns på morgonen heller ingen annan misstänkt för dådet.

Efter händelsen vill polisen nu ha kontakt med vittnen som gjort iakttagelser i området runt Repslagaregatan, Prästgatan och Kristinagatan vid 01-tiden. Tips kan lämnas på telefonnummer 114 14.

Det är dock oklart om brottsplatsen är någon av de avspärrade gatorna eller om själva knivskärningarna har skett någon annanstans. När NT på torsdagsmorgonen var på platsen fanns fortfarande tydliga och utdragna blodspår på Prästgatan. I en fastighet i närheten hade polisen också spärrat av tre lägenheter för teknisk undersökning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!