Det var 2017 som Slättö köpte fastigheterna Strömbrytaren 10 och 11 (gamla Whirlpoolfabriken) för 250 miljoner kronor. Tidigare i år invigdes Norrköpings padelcenter med sina med sina 18 banor fördelade på 7 000 kvadratmeter och elva meter i takhöjd.
Nu står det klart att Slättö har högtflygande planer även för den andra delen av lokalen – en trampolinpark. För 45 miljoner ska här byggas "landets häftigaste trampolinpark". Fastighetsägaren investerar 25 miljoner kronor och Jumpyard, företaget som ska driva trampolinparken, står för resten.
– Vi hoppas givetvis att vi får bygglov. Vi vill komma igång nu, säger Lars Axelsson, utvecklingschef på Slättö.
Varför just en trampolinpark?
– Syftet med den pågående planläggningen är ju att omvandla ett gammalt industriområde till en levande stadsdel med framförallt bostäder, skolor och idrott. Trampolinparken blir ett bra komplement till den redan färdigställda padelhallen.
Fastighetsägarens planer på ett nav för idrott, lek och friskvård omfattar även en ny sporthall.
– Vi vill bygga en permanent multihall som även används av de skolor som planeras i området, säger Lars Axelsson.
När det gäller just bygglovet behandlas det av byggnads- miljöskyddsnämnden den 17 november. Enligt tjänsteskrivelsen från samhällsbyggnadskontoret är förslaget att nämnden beslutar om anstånd – det vill säga att beslutet skjuts upp.
– Det handlar inte om huruvida lokalen är lämplig eller inte, utan att det pågår en planläggning helt enkelt, säger Louise Lindroth, bygglovsingenjör vid Norrköpings kommun.
I tjänsteskrivelsen motiveras förslaget om anstånd med att ett "beviljat bygglov inom planområdet kan försvåra arbetet med detaljplanen då det rör sig om ett större område där helhetssynen är av betydelse".
Det som talar för att politikerna i nämnden den här gången går emot tjänstemannaförslaget, och ger klartecken redan på torsdag, är att man gjorde exakt så när bygglovet för padelhallen i samma byggnad behandlades.
– Då beviljade nämnden bygglov trots att planarbetet inte var avslutat. Vi hoppas på ett liknande beslut nu, säger Lars Axelsson.
Sedan maktskiftet den 11 september har det nya politiska styret varit tydligt med att företagande ska prioriteras – det nya politiska programmet ska styra nämndernas uppdragsplaner. Men fram till den 31 december i år är nämnderna fördelade som under den gångna mandatperioden. Därmed är det gamla Kvartetten som har majoriteten i nämnden.
Nya kommunalrådet Tomas Tekmen (KD), som sitter i den nuvarande nämnden, medger att det blir en konstig situation då nämnderna inte får "rätt" politisk fördelning baserat på valresultatet förrän årsskiftet.
– Ja, det blir lite som att jobba i limbo. Jag representerar ju Kvartetten just nu, säger han.
Hur löser ni det här rent praktiskt?
– Vi får prata igenom det innan sammanträdet och se om vi kan hitta några gemensamma nämnare.
Hur stor chans är det att nämnden går emot tjänstemännens förslag i det här ärendet?
– Det får vi se. Tjänstemännens förslag baseras på lagar och regler och oftast går nämnden på förslaget. Men här finns det en öppning då nämnden gav bygglovstillstånd till padelhallen. Klart är att byggnaden kommer att stå kvar och jag tycker att det är bra om Slättö vill göra den här satsningen.