För på åkern på andra sidan Arkösundsvägen har en ensam vit stork spatserat omkring i jakt på daggmask och kanske en och annan insekt eller groda.
En häftig syn, berättar Elisabeth Sallermo som tagit bilderna på storken. Det är första gången någonsin hon sett en livs levande stork.
– Min man såg den vid lunchtid i onsdags. Han ringde direkt och bad mig åka dit med kameran. Tio minuter senare var jag där. Storken gick på åkern och plockade i stubbåkern, men lyfte när jag stannade till.
Storken flög mot Söderköping.
– Då är den i alla fall på väg åt rätt håll, säger Petter Albinsson, som är projektledare för Storkprojektet i Skåne.
– Förmodligen kommer den inte till Afrika utan stannar över vintern i Skåne. Det beror på att vindarna inte bär lika bra så här sent på säsongen. Det börjar bli tufft nu.
Petter Albinsson kan snabbt identifiera storken vid Kungsängen som Stork nummer 2452, kläckt i frihet på taket till en gårdsbutik i Viby utanför Kristianstad i våras. Den 9 juni ringmärkte han Stork 2452 med en en svart, en ljusblå, en rosa och ännu en svart ring på det vänstra benet. De färgade ringarna, där varje färg motsvarar en siffra, är lättare att läsa på lite avstånd än ringen med tryckta siffror på det högra benet.
Men vad gör en ensam stork i Norrköping?– Det är förmodligen en eftersläntrare till den stora grupp med ett 90-tal ungstorkar i Skåne som flög norröver i augusti. Det blåste ganska mycket under några dagar och de följde med vinden. Vuxna storkar hade förstått att hålla sig på marken tills dess att det hade slutat blåsa så de kunde flyga söderut.
Den stora flocken sågs för någon månad sedan i Sörmland när Stork 2452 av någon anledning skildes från gruppen.
– Storkar är sociala djur, men de klarar sig bra på egen hand.
Petter Albinsson har fått några samtal från Norrköpingsbor som sett Stork 2452 i närheten av flygplatsen.
– Och så har jag sett rapporter på Artportalen, den har nog varit i Norrköping någon vecka.
Är det möjligt att storkar häckar i Östergötland i framtiden?– Man ska aldrig säga aldrig, men jag tror inte det. Storken lägger sina ägg i slutet av mars, de är helt oskyddade de första dygnen innan ruvningen börjar. Är det minusgrader förstörs äggen, så klimatmässigt är Skåne på gränsen. En annan hindrande faktor är skogsbältet i Småland. Stork gillar inte att flyga över skog, de är glidflygare och behöver uppåtgående vindar, det brukar det inte vara över skogar.