Avliden person hittad utomhus på camping

En stor polisstyrka arbetade vid Himmelstalunds camping sedan en avliden person hittats utomhus.

Tekniker i arbete på campingplatsen.

Tekniker i arbete på campingplatsen.

Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Norrköping2024-03-03 14:39

Vid 12-tiden på söndagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Himmelstalunds camping i Norrköping. Det sedan en avliden person hade hittats utomhus på området.

undefined
Avspärrat runt en stuga på campingplatsen.

Polisen upprättade snabbt en anmälan om vållande till annans död och spärrade även av ett mindre område.

– Vi undersöker ett dödsfall som inträffat utomhus och har upprättat en anmälan om vållande till annans död. Det gör vi för att kunna spärra av och utreda händelsen vidare. Vi har även hund på plats för att undersöka området och se om vi kan göra några fynd som kan sättas i samband med händelsen, sa polisens presstalesperson Johnny Gustavsson dryga timmen efter larmet.

undefined
En avliden person hittades utomhus på Himmelstalunds camping under söndagseftermiddagen.

Kriminaltekniker arbetade också med ärendet under hela eftermiddagen, och gick bland annat omkring och bar på bruna papperspåsar med möjliga fynd från platsen.

Vid 17-tiden började polisens arbete att avslutas på den aktuella platsen.

– Nu inväntar vi läkare för att dödsfallet ska konstateras. Det måste utfärdas dödsbevis så det är enligt rutin, sa Jonas Schånberg, polisens vakthavande befäl.

undefined
Tekniker i arbete på campingplatsen.

Efter att kroppen därefter hade hämtats för att transporteras till rättsmedicinalverket i Linköping skulle avspärrningarna hävas. Enligt polisen upptäcktes kroppen utomhus av någon som var ute och promenerade i området.

undefined
Polisen har spärrat av ett mindre område på Himmelstalunds camping.

Den döde var på söndagskvällen ännu inte helt identifierad, men enligt polisen rör det sig om en man i 60-årsåldern.

– Om det är den person som vi tror att det är, sa Jonas Schånberg.

undefined
Polisens tekniker letade efter eventuella fynd.

Han sa då också att man inte hittat något som skulle tyda på att ett brott hade begåtts, men i och med att dödsorsaken inte är fastställd ville man vara på säkra sidan.

– Att personen har avlidit helt obevittnat av någon och dessutom på den här platsen gör att vi valde att öppna verktygslådan för att kunna spärra av och eventuellt säkra spår. Att någon bara trillar ihop på det sättet är lite anmärkningsvärt, men det kan likväl vara naturliga orsaker bakom dödsfallet, sa Schånberg.

undefined
Polisens hundar arbetar på platsen för att se om de kan göra några fynd.

Helt på det klara över vad som orsakade mannens död på campingen kommer man troligen inte kunna bli förrän rättsläkaren har gjort sin bedömning.

– Vi får se om rättsläkaren kan hitta någon dödsorsak. Jag vet inte exakt hur lång tid det brukar ta, men runt ett par veckor gissningsvis, sa Jonas Schånberg.

Karta: Himmelstalunds camping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!