Julbordsavbokningar – så är läget här

Nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten gör återigen avtryck inom restaurangbranschen. Så märks det på julborden i Motala och Vadstena.

Klassisk fint julbord.

Klassisk fint julbord.

Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Motala/Vadstena2021-12-13 06:00

– Vi har fått en stor avbokning. Det var 42 personer. De mindre sällskapen, som kan vara uppemot 20 personer verkar inte boka av, säger Anders Bruhn, ägare Rönnerdahls i Motala.

Han har däremot märkt att det blir ett visst frånfall i de mindre grupperna.

– Om det är bokat för 10 blir de kanske 8. Där märker vi att det blir färre.

På Starby Hotell i Vadstena anordnar de julbord för första gången på tio år.

– Vi har lite avbokningar men inte jättemycket, säger Stefan Carneteg, ägare.

Han fortsätter:

– Vi har inte de här stora sällskapen på flera hundra, vi har mindre sällskap. Det är kanske tur, annars blir det avbokningar på större har jag hört.

Brunneby musteri i Borensberg anordnar julbord i egen regi för första gången.

Hur ser bokningsläget ut?

– Vi har fått bra med bokningar. I och med att vi har en rymlig lokal känner vi oss trygga att ta emot våra gäster, säger Ola Allard, restaurangchef. 

Men, de senaste dagarna har han fått ta emot många bekymrade samtal.

– De frågar om de fortfarande får komma, om de måste ta med pass och så vidare. Då får jag lugna dem, säger han och berättar att de har fått en del avbokningar.

På Sjöbris i Motala har man haft avbokningar med kanske 40 procent.

– Vi har tappat mycket. It wasn´t a big surprise, vi kunde se det komma, säger James H, hovmästare Folkets Hus. 

– De som är 10-20 personer, det är inte de som avbokar. Det är de stora, de med 50-60 eller 80-90, och en stor verksamhet eller ett företag, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!