Samlar in elektronik mot diabetes

Lions är en av Barndiabetesfondens största bidragsgivare. På lördag drar Lions Motala igång en insamling där man inte ber människor om pengar, utan något annat.

3 oktober 2018 12:00

Har din mobiltelefon slutat fungera och måste ersättas av en ny? Eller har du köpt en modernare surfplatta eftersom den gamla var lite seg? I vilket fall som helst kan prylarna göra nytta eftersom ämnen och komponenter i mobiler och surfplattor, liksom laptops kan återvinnas.

På lördag startar Lions Motala en insamling av sådan elektronik. Det man får ihop säljs till ett återvinningsföretag och pengarna hamnar sedan hos Barndiabetesfonden.

Vidar Jareblad, som tillsammans med Bengt-Åke Svensson och Magnus Ring håller i projektet, betonar att pengarna oavkortat hamnar hos fonden.

– Det är krona in, krona ut.

– Man har gjort sådana här insamlingar i Vadstena och Borensberg med lyckat resultat. Vi borde kunna få in ännu mer pengar eftersom Motala är en större ort, säger Bengt-Åke Svensson.

Elektroniken kommer att samlas in mellan klockan tio och 14 lördagarna 6 och 13 oktober vid ICA Maxis entré och på Stora torget. För de som inte har tillfälle att lämna sina elektronikprylar där och då finns andra möjligheter. Insamlingslådor kommer fram till mitten av november att finnas tillgängliga på Colorama och Glasmästar´n i Bråstorp och på Asklings bil samt Mobilteknik på Vintergatan.

– Jag hoppas på att folk vill leta fram sådant de inte använder, säger Bengt-Åke Svensson.

– Det måste ju ligga mängder med sådant här hemma hos folk, säger Vidar Jareblad som själv bidrar med tre mobiltelefoner och en "antik" laptop.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Rörby

Ämnen du kan följa